Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κοντός ψαλμός αλληλούια για την εγκατάσταση μεταναστών στη Πελοπόννησο

Κοντός ψαλμός αλληλούια για την εγκατάσταση χιλιάδων μεταναστών στη Πελοπόννησο

Δεν είπε τίποτα ο Μητσοτάκης στους Περιφερειάρχες και μάλιστα τους έβαλε και χέρι. Μέχρι 2500 μετανάστες θα φιλοξενεί το κάθε προαναχωρησιακό κέντρο. Θα χρησιμοποιηθούν παλιά εργοστάσια στην ενδοχώρα.

Από πέντε έως και απροσδιόριστο αριθμό προ-αναχωρησιακών κέντρων προσφύγων και μεταναστών προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο υλοποιείται κάτω από άκρα μυστικότητα.

Πρώτα θα δημιουργηθούν νέα κέντρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στη συνέχεια θα έχουμε ανακοινώσεις και για κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα χωρίς ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τους 13 περιφερειάρχες στη πρόσφατη συνάντησή τους για το που θα εγκατασταθούν αυτά.

Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει παλιές βιομηχανικές μονάδες, ενώ την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν θα συνεχίσει να είναι το πάρκινγκ της Ευρώπης για πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη - Περιφερειαρχών συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και αποφασίστηκε να δημιουργηθούν προαναχωρησιακά κέντρα στην Λέσβο, την Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω. 

«Δεν μπορεί μια χώρα της ΕΕ να διεκδικεί τα πλεονεκτήματα της ζώνης του Σένγκεν και να αρνείται, ταυτόχρονα, να μοιραστεί τα βάρη, όπως κάνουν ορισμένες χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις χώρες άφιξης όπως η Ελλάδα, ως βολικούς χώρους "στάθμευσης" για πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι αυτό ευρωπαϊκή αλληλεγγύη; Όχι. Δεν θα το δεχτώ άλλο.», δήλωσε ο πρωθυπουργος.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε χέρι στους περιφερειάρχες που του γκρίνιαξαν για το μεταναστευτικό, λέγοντάς τους: «Δεν γίνεται να δίνω μάχη και να ζητάω αλληλεγγύη από την Ευρώπη όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσά μας».

Η  κυβέρνηση  είναι έτοιμη να παρουσιάσει το τελικό σχέδιο διαχείρισης του μεταναστευτικού, το οποίο εκτός από τη φιλοξενία τους, θα δίνει βαρύτητα στην θωράκιση των θαλασσίων  συνόρων με drones, ενώ θα ενισχυθούν και οι συνοριοφύλακες στον Έβρο με 400 νέες προσλήψεις.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.