Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Νέο κρούσμα στο Άργος

Κοντά στην "ανοσία της αγέλης" η Ευρώπη

Τι υποστηρίζουν Γερμανοί επιστήμονες για τον κορωνοϊό στη γηραιά ήπειρο

Γερμανοί επιστήμονες με βάση τις έρευνες και τις μελέτες τους ισχυρίζονται ότι η Ευρώπη βρίσκεται κοντά σ' αυτό που χαρακτηρίζεται ως "ανοσία της αγέλης" αφού ήδη το 15% του πληθυσμού της γηραιάς ηπείρου έχει αναπτύξει αντισώματα στον κορωνοϊό. 

Οι Γερμανοί επιστήμονες που έχουν μετατρέψει σε εργαστήριο την πόλη Χάινσμπεργκ, την επονομαζόμενη ως «Ουχάν της Γερμανίας».

Κανένα άλλο μέρος στη Γερμανία δεν ήταν τόσο μολυσμένο με τον κορωνοϊό όσο το Χάινσμπεργκ που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας. Κυρίως όμως μία κοινότητα του Χάινσμπεργκ, το Γκάνγκελτ, με 12.529 κατοίκους. Σε μία καρναβαλική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο, ο ιός μόλυνε αρκετούς πολίτες .

Χθες ομάδες του Πανεπιστημίου της Βόννης παρουσίασαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας μελέτης τους σε 600 κατοίκους του Γκάνγκελτ, παρουσία του πρωθυπουργού του κρατιδίου Άρμιν Λάσετ, από διαγνωστικά τεστ για τεστ αντισωμάτων.

Τα αποτελέσματα, όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς. Σπαν, θα καθορίσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα σχετικά με την άρση των μέτρων.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας Χέντρικ Στρέεκ, το 2% του πληθυσμού βρέθηκε θετικό στον ιό, ωστόσο, το 15% παρουσίασε ανοσία αναπτύσσοντας αντισώματα.

Η θνητότητα στη συγκεκριμένη κοινότητα είναι 0,37%, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα είναι 5,3 φορές παραπάνω. Αυτό δείχνει ότι σε μια χώρα με τόσα τεστ, ένα μέρος του πληθυσμού χωρίς συμπτώματα δεν έχει καταγραφεί.

Ο Χέντρικ Στρέεκ είπε ότι με 15% ανοσία στον ιό, η διαδικασία της «ανοσίας της αγέλης» στο Χάινσμπεργκ έχει ήδη δρομολογηθεί, αλλά ο συνάδελφός του Γκίντερ Χάρτμαν ανέφερε ότι η κοινότητα θα είναι πλήρως προστατευμένη με μια ανοσία 70%.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.