home design 800x400
home design 1170Χ320

Κωνσταντίνος Μάκαρης: Ποιός είναι και τί κάνει τελικά;

makaris-konstantinos_1

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης δεν μιλά πολύ, δεν κυκλοφορεί άσκοπα και βρίσκεται είτε στις επιχειρήσεις του, είτε σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, είτε στον κήπο του σπιτιού του παίζοντας με τα παιδιά του. Συμμετέχει και προτείνει λύσεις για την βελτίωση, την ανάπτυξη και την προώθηση της περιοχής, τόσο τουριστικά όσο και επιχειρηματικά.

Μέχρι σήμερα, καταγράφεται ένα έργο πνοής στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και συνεχίζεται με την ίδια αφοσίωση έως σήμερα. Ο επιχειρηματίας με την ιδιαίτερη αγάπη για την περιοχή, στην οποία διατηρεί την μόνιμη κατοικία του και μεγαλώνει τα πέντε παιδιά του, έχει βάλει ως σκοπό ζωής η ποιότητα ζωής των κατοίκων να βελτιώνεται διαρκώς, μέσα από δράσεις ατομικής πρωτοβουλίας του αλλά και Εταιρικής Υπευθυνότητας, από την Διοικητική θέση που κατέχει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, παράλληλα με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες (κατασκευή πολυτελών κατοικιών στο Ναύπλιο κ.α.).

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης άρχισε να γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό της Αργολίδας από το 2017, όταν ξεκίνησε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο με σκοπό να εορταστούν τα 20 χρόνια της Euroins, της Ασφαλιστικής Εταιρείας δηλαδή που έφερε στην Ελλάδα και εδραίωσε μέσα σε λίγα χρόνια στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Το σχέδιο

Το 2017, ξεκίνησε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο με σκοπό να εορταστούν τα 20 χρόνια της Euroins, της Ασφαλιστικής Εταιρείας δηλαδή που έφερε στην Ελλάδα και εδραίωσε μέσα σε λίγα χρόνια στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Το project ονομάστηκε «20 Χρόνια Euroins – 20 Σχολεία ανά την Ελλάδα» προκειμένου 20 σχολεία της χώρας να αποκτήσουν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, ανανεωμένους και ασφαλείς προαύλειους χώρους, ηχητικές και μικροφωνικές υποδομές, σύγχρονα φωτοτυπικά μηχανήματα, διαδραστικούς βιντεοπροβολείς, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κλιματισμό και εκπαιδευτικό υλικό. Η καμπάνια απέκτησε «πρωτόγνωρη δυναμική» σύμφωνα με τα δημοσιεύματα 2017 – 2019, διάστημα στο οποίο ο κ. Μάκαρης, σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και την Σχολική Επιτροπή του Δήμου, ολοκλήρωσε έργα ζωής στο Δημοτικό Σχολείο Τολού, στο Γυμνάσιο Δρεπάνου, 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αδριανού, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, Γυμνάσιο Αγίας Τριάδας, 1ο και 2ο Λύκειο Ναυπλίου, Λύκειο Αγίας Τριάδας, ΕΠΑΛ Αργολίδας και Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ναυπλίου. Οι υποδομές που δημιουργήθηκαν αφορούσαν χρόνια αιτήματα των γονέων και των διευθυντών.

Κατασκευάστηκαν γήπεδα μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ, ανανεώθηκαν προαύλεια, βάφτηκαν και επισκευάστηκαν εξωτερικά ή εσωτερικά σχολικές μονάδες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου Ναυπλίου κ. Χαραμής σε οδοιπορικό που αφορά  το χρονικό των δωρεών του κ. Μάκαρη στα σχολεία της περιοχής «(…)ήρθε, είδε και αμέσως ανταποκρίθηκε στην δημιουργία αίθουσας υπολογιστών! Έπειτα, ζητήσαμε και επιπλέον πράγματα που αφορούσαν επισκευές αλλά και εισιτήρια για άπορους μαθητές, και εκεί ανταποκρίθηκε αμέσως. Ήταν πρωτοφανές!».

Τα εγκαίνια των σχολικών μονάδων που έγιναν για να παραδοθούν οι νέοι χώροι στα παιδιά, τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι που λόγω ιστορίας ή θέσης αποδεικνύουν τις πολλές παράλληλες δράσεις του κ. Μάκαρη για την ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και όχι μόνο.

Η στενή επαφή κι επικοινωνία του με τον Κώστα Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δεν αφήνει περιθώρια σκέψης ως προς το γιατί ο κ. Μάκαρης δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την εκπαίδευση των παιδιών.

Άλλωστε, με την ίδια συνέπεια στηρίζει και το Παιδαγωγικό Θεραπευτικό Κέντρο Πατρών για παιδιά με νοητική υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», αλλά και κάθε μεμονωμένη περίπτωση παιδιών ή οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή οικονομικές δυσκολίες, περιπτώσεις για τις οποίες δεν δέχεται να μιλήσει όμως. 

Ο στόχος

Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι τα παραπάνω έργα για τα σχολειά της Αργολίδας είναι το σημείο αναφοράς όταν αναφερόμαστε στον Κωνσταντίνο Μάκαρη. Και ίσως να είναι έτσι, γιατί όταν είσαι γονιός προτεραιότητά σου είναι το παιδί σου και οποιαδήποτε κίνηση αφορά αυτό είναι πάντα σπουδαία. Όμως, τα γεγονότα το διαψεύδουν και μιλούν, ως συνήθως, από μόνα τους.

Το ζήτημα της ασφάλειας στον δρόμο, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό τροχαίων λόγω μέθης που κόβουν απότομα το νήμα της ζωής, είτε είσαι νέος είτε όχι, ήταν ένα άλλο προσωπικό στοίχημα για τον Κωνσταντίνο Μάκαρη. Εξοπλίζοντας την Τροχαία Ναυπλίου, την Τροχαία Άργους – Μυκηνών αλλά και το Λιμενικό Σώμα Ναυπλίου με υπερσύγχρονα αλκοολόμετρα, αγορασμένα απευθείας από το εξωτερικό, έβαλε το δικό του λιθαράκι στην μάχη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην άσφαλτο. Στο ίδιο οδοιπορικό, ακούμε τόσο τον Διοικητή Τροχαίας Ναυπλίου όσο και την Υποδιοικήτρια Τροχαίας Άργους – Μυκηνών να αναφέρουν πόσο σημαντική είναι αυτή η προσφορά στον αγώνα που δίνουν για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και αισιοδοξούμε ότι η τεχνολογία σε συνδυασμό με την ιδιωτική πρωτοβουλία φέρνουν ήδη αποτέλεσμα. 

Όμως, τα μάτια και τα αυτιά του επιχειρηματία για την αγαπημένη του Αργολίδα είναι πάντα ανοικτά, καθώς φαίνεται και κάπως έτσι πληροφορήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΟΠΚΕ Αργολίδας και η Τροχαία Άργους – Μυκηνών. Η υπηρεσία που αποτελείται από μάχιμους αστυνομικούς και αφορά την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος στην περιοχή, δεν είχε τα απαραίτητα οχήματα για να επιχειρεί. Αστυνομικοί πρώτης γραμμής, που με αυταπάρνηση υπηρετούν χρόνια στην Τροχαία Άργους, χρειαζόντουσαν περιπολικά προκειμένου να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. Ξεκινώντας με μία σύμπραξη μεταξύ Κ. Μάκαρη – Δ. Καμπόσου αγοράστηκε το πρώτο περιπολικό που δωρίστηκε στην Τροχαία. Ακολούθησε η δωρεά εξ ολοκλήρου από τον Κ. Μάκαρη και την Euroins δυο οχημάτων με αποδέκτες επίσης την Τροχαία Άργους και την ΟΠΚΕ Αργολίδας. 

Μία γενικότερη έρευνα με βάση τα διάσπαρτα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, δείχνει ότι δεν υπάρχει κάποιος κεντρικός στόχος για τον Κ. Μάκαρη και τον τρόπο που αξιολογεί τους αποδέκτες των δωρεών του. Παρατηρούμε ότι διευκόλυνε τον ΕΦΚΑ Ναυπλίου με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνη και πολυμηχάνημα, εξόπλισε επίσης με ηλεκτρονικούς υπολογιστές όλα τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Άργους-Μυκηνών, δώρισε στο Γηροκομείο Ναυπλίου (Ίδρυμα Μ. Ράδου) τηλεοράσεις για κάθε δωμάτιο που φιλοξενεί ηλικιωμένο αλλά και επαγγελματικό πλυντήριο και στεγνωτήριο, ενίσχυσε πολιτιστικούς συλλόγους (π.χ. Κάντια, Βιβάρι), πρωτοστάτησε στην συνεργασία με την Κιβωτό του Κόσμου και τον Δήμαρχο Άργους Δ. Καμπόσο για την συλλογή τροφίμων για τα παιδιά, δώρισε Η/Υ στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε αναγκαίες υποδομές στους χώρους τους. Από το 2017 είναι αρωγός στο συσσίτιο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, στην εξόφληση πάγιων και διαρκών αναγκών τους (π.χ. ρεύμα) ενώ έχει απευθείας επαφή με τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο προκειμένου να ενισχύει όπου μπορεί και να ενημερώνεται για τις δράσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κορωνοϊός

Στο μεταξύ όμως, η πανδημία του κορωνοϊού, έφερε στο προσκήνιο νέες ανάγκες που αφορούσαν τόσο τα νοσοκομεία της περιοχής, όσο και τις υπηρεσίες. Σε συνεργασία με τον κ. Οψιμούλη πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου 2020 η δωρεά υγειονομικού υλικού (μασκών FFP2 & FFP3, αντισηπτικού, γαντιών) στο ΕΚΑΒ Αργολίδας.

Αίτημα απηύθυνε στον κ. Μάκαρη και η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Αργολίδας για το ίδιο υλικό, κι εκεί ανταποκρίθηκε απευθείας. Όπως δήλωσε στα μέσα της περιοχής «η υγεία και η προστασία των συνανθρώπων μας στη δίνη μιας υγειονομικής κρίσης, πρέπει να μας βρίσκει πιο αλληλέγγυους από ποτέ». Δωρίζει τέντα ειδικής κατασκευής για να προστατεύονται από το κρύο όσοι ασθενείς είναι στην αναμονή στο νοσοκομείο Ναυπλίου και λόγω Covid-19 δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στο κτίριο.

Και με το βλέμμα στραμμένο ξανά στα παιδιά, δωρίζει σε φοιτητές της περιοχής που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο πατρικό τους για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να μην διακόψουν τις σπουδές τους λόγω της τηλε-εκπαίδευσης. Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή Παιδιατρικής κλινικής αλλά και Ογκολογικής, με ίδιους πόρους, για το Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Ποιός είναι;

Τελικά, ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Μάκαρης;

Είναι ένας άνθρωπος από τους πολλούς που αγαπούν την Αργολίδα και τους συντοπίτες του και πιστεύει στα έργα αντί των λόγων. Δεν μιλά πολύ, δεν κυκλοφορεί άσκοπα και βρίσκεται είτε στις επιχειρήσεις του, είτε σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, είτε στον κήπο του σπιτιού του παίζοντας με τα παιδιά του. Συμμετέχει και προτείνει λύσεις για την βελτίωση, την ανάπτυξη και την προώθηση της περιοχής, τόσο τουριστικά όσο και επιχειρηματικά.

Είναι ο άνθρωπος που αποχωρίζεται την Αργολίδα μόνο για να δώσει το παρόν στη συνοριοφυλακή στον Έβρο, στη Σάμο ή στη Λέρο προσφέροντας εξοπλισμό και συμμετέχοντας με κάθε βοηθητικό τρόπο σε περιόδους κρίσης με τους γείτονες. Έχει δώσει τις ιδέες του σε κάθε αρμόδιο και χαίρεται να προσφέρει με κάθε τρόπο. Αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Μάκαρης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis