Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νεκτάριος Αργολίδας

Κομβική παρέμβαση της εκκλησίας απέναντι στον ρατσισμό

Χαστούκι Νεκτάριου στο μίσος και την ξενοφοβία. Στο πλευρό των προσφύγων της Αργολίδας ο μητροπολίτης.

Χαστούκι στον ρατσισμό από τον μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα δύο ξενοδοχεία στο Λυγουριό που φιλοξενούν 55 πρόσφυγες από τις αρχές του Νοέμβρη.

Ο μητροπολίτης Αργολίδας καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους Αφγανούς, οι οποίοι είναι οικογένειες με παιδιά, τους εξέφρασε την αγάπη του, τους πρόσφερε γλυκά και και τους είπε να επικοινωνήσουν μαζί του για οτιδήποτε έχουν ανάγκη, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης προσφέρθηκε να τους παράσχει βοήθεια ως προς την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης που ενδεχομένως να χρειάζονται, με τους πρόσφυγες να τον ευχαριστούν για την επίσκεψη του η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα.

Διαβάστε Επίσης: Γιατί ο Νεκτάριος γύρισε την πλάτη στην ξενοφοβία και το ρατσισμό

Πηγή φώτο: Αργολικές ειδήσεις

Σχόλια

Evangelos Alexandris (χωρίς επαλήθευση) Πέμπτη 14/11/2019 - 16:12

Σε μια παραδοσιακή μικρή κοινωνία της ελλαδικής επαρχίας όπου το κράτος καλείται να δίνει όλες τις σοβαρές απαντήσεις σε κοινωνικά και ρυθμιστικά ζητήματα με τους μηχανισμούς εξουσίας του, προσφέρει σημαντικό έργο κοινωνικής συνοχής η θρησκευτική κρατική οργάνωση με την έμπρακτη μαρτυρία της.
Θα ήθελα ένα κράτος περισσότερο ανοιχτό στον εθελοντισμό, εκκοσμικευμένο και ώριμο, με συνείδηση της κοινωνίας του ενεργού πολίτη, ικανό να αναλάβει δράση παράλληλα με την κρατική εξουσία και την κρατική θρησκεία. Προς το παρόν χαίρομαι που κράτος κι εκκλησία συνεργάζονται σε κοινές πανανθρώπινες αξίες αλληλεγγύης και προσπαθώ να προωθήσω την κοινωνία πολιτών να συμμετέχει ενεργά στη θετική στάση αντιμετώπισης διαχρονικών προβλημάτων, ώστε να παράγεται πολιτισμός κι όχι βαρβαρότητα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.