Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα

Κολλημένοι σε μια οθόνη ζουν την δική τους Οδύσσεια στην Επίδαυρο του 431 π.Χ.

Πως μία εικονική εμπειρία μπορεί να ενισχύσει το brand name ενός τόπου.

Η Επίδαυρος έχει καταφέρει να ταξιδέψει νοερά σε όλον τον κόσμο μέσω του Assassin's Creed Odyssey που κυκλοφόρησε πριν από περίπου δύο χρόνια και έκτοτε έχει αποκτήσει αμέτρητους φανς, οι οποίοι δεν παραλείπουν να μοιραστούν τις gaming εμπειρίες τους δημόσια.

Το δημοφιλές παιχνίδι μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Αρχαία Ελλάδα, επιχειρώντας να προσομοιώσει τα κτίσματα και τη ζωή όπως ήταν τότε.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε η εταιρία που φτιάχνει το παιχνίδι μελέτησε πολλές διαφορετικές ιστορικές πηγές και επισκέφθηκε την Αθήνα, τη Σπάρτη, τους Δελφούς, την Αργολίδα και πολλά άλλα μέρη της χώρας για να αποκτήσει την αίσθηση του χώρου.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα εν έτει 431 π.Χ. κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης. Το Assassin's Creed Odyssey φέρνει την επιλογή του παίκτη στο προσκήνιο, μέσα από καινοτομίες που δεν έχουμε ξαναδει σε παλαιότερες εκδόσεις του παιχνιδιού, καθώς επιλέγεις τον ήρωα που θέλεις να είσαι και να αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου. Μέσα από τις σχέσεις που χτίζεις με τους διάφορους χαρακτήρες και τις αποφάσεις που κάνεις στην Οδύσσεια σου, εσύ ελέγχεις το πεπρωμένο σου.

Εικόνα

 

Η Ubisoft πρόσθεσε ειδικές ικανότητες, οι οποίες αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της μάχης, όπως για παράδειγμα μια πανίσχυρη κλωτσιά ή η εκτόξευση πολλών βελών ταυτόχρονα με μια βολή. Επίσης, επιστρέφουν στο προσκήνιο οι ναυμαχίες που γνωρίσαμε στο Black Flag, με τον gamer να έχει τη δυνατότητα κατασκευής πλοίων.

Κάθε απόφαση του παίκτη θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο εξέλιξης του παιχνιδιού, ένα στοιχείο που συναντάμε συνήθως στα κορυφαία παιχνίδια RPG. Επομένως, έχει ιδιαίτερη σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα συμπεριφερθείτε σε αυτούς που συναντάτε στην πορεία και επηρεάζεται ακόμη και το τέλος του παιχνιδιού.

Ο παίχτης έχει την ευκαιρία να πολεμήσει στην Αρχαία Ελλάδα εμπλεκόμενος σε τεράστιες μάχες τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα, για να γίνεις ένας αληθινός, θρυλικός ήρωας.

Εικόνα

 

Το Assassin's Creed εκτός από την Επίδαυρο έχει επίσης πίστες σε Άργος, Μυκήνες και Τίρυνθα, προσπαθώντας να αποτυπώσει τα μέρη αυτά με τρισδιάστατα γραφικά, για τις ανάγκες του παιχνιδιού, αν και η πιστότητα των χώρων ίσως είναι τελικά περισσότερο αποκύημα της φαντασίας των προγραμματιστών και των designers παρά μίας ενδελεχούς μελέτης.

Ακόμα κι' έτσι όμως το brand name της Επιδαύρου ενισχύεται ανάμεσα στους εκατομμύρια οπαδούς οπαδούς του παιχνιδιού, έστω και μέσω μίας εικονικής πραγματικότητας.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που ανέβασε στο Youtube πριν από λίγες μέρες, παίχτης του Assassin's Creed Odyssey, με το Αρχαίο Θέατρο και την παραλιακή αρχαία πόλη να δεσπόζουν σε αυτά.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.