Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κυκλώνας Ιανός

Κόκκινος συναγερμός στην Αργολίδα για τον Μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός»

Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αργολίδας και τι δήλωσε ο Μαλτέζος. Πώς κινείται αυτή την στιγμή ο κυκλώνας και από πότε τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός. Live εξέλιξη του επιθετικού καιρικού φαινομένου.

Συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με κύριο θέμα τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για να αποτραπούν δυσάρεστα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» που προβλέπεται να πλήξει από αύριο την Αργολίδα, άγνωστο με ποιά ένταση και σε τι έκταση.

Αυτή τη στιγμή το επικίνδυνο και ιδιαίτερα επιθετικό καιρικό φαινόμενο φαίνεται πως αλλάζει πορεία και θα επηρεάσει με σφοδρότητα τα Δυτικά παράλια της Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα τους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας και Αχαΐας. Κατόπιν όπως δείχνουν τα μοντέλα θα κατευθυνθεί ακόμα πιο νότια, προς Αφρική, ενώ δεν θα «πειράξει» την Κρήτη. Ακόμα και αν ο «Ιανός» τελικά δεν περάσει πάνω από την Αργολίδα, θα υπάρξουν φαινόμενα και περιμετρικά από το λεγόμενο μάτι του κυκλώνα.

Ήδη έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι νομοί Μεσσηνίας και Αρκαδίας, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει από το πρωί της Παρασκευής και για τους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Την ίδια στιγμή οι Δήμοι Άργους - Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιονίδας αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ενώ το ίδιο προτείνεται να γίνει και με τα ιδιωτικά φροντιστήρια μέχρι και το Σάββατο.

Δείτε Live αυτή την στιγμή την εξέλιξη του κυκλώνα:

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο, εκπρόσωποι όλων των Δήμων της Αργολίδας, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου, του Ε.Ε. Σταυρού, και εθελοντικών ομάδων και διασωστών καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της πολιτικής προστασίας και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Τέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τις δράσεις και το συντονισμό των υπηρεσιών και φορέων αναφορικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης στο Νομό.

Επίσης ενημερώθηκαν οι φορείς για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα από πλευράς Περιφέρειας σχετικά με τον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων. Έγινε καταγραφή των μέσων και του προσωπικού που διαθέτει ο κάθε συνεμπλεκόμενος φορέας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ελλείψεις που υπάρχουν.

Σύσκεψη συντονιστικού πολιτικής προστασίας ΠΕ Αργολίδας

 

Όπως σημείωσε μετά την συνεδρίαση ο Γιάννης Μαλτέζος:

«Θέλω να ενημερώσω άπαντες ότι τα τηλέφωνα όλων των εμπλεκόμενων θα είναι διαθέσιμα για κάθε είδους επικοινωνία ενώ σε περίπτωση ανάγκης, σημείο συνάντησης θα αποτελεί το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας επί της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Ν. Κίου.

Διαβεβαιώνω όλους ότι είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση, είμαστε πανέτοιμοι και μεριμνούμε πρώτα για τις ζωές και την υγεία των πολιτών και ύστερα για την προστασία της περιουσίας τους.

Λόγω του ότι ενδέχεται να προκληθούν αιφνίδιες πλημμύρες και περιστατικά πρόσκρουσης αντικειμένων απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας:

  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν οποιαδήποτε άσκοπη μετακίνηση ώστε να αποτραπούν ατυχήματα από πτώσεις αντικειμένων που δύναται να προκαλέσουν τραυματισμούς
  • να μην υποτιμήσουν την ένταση, την έκταση και την σοβαρότητα των καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας
  • να αποφύγουν την παραμονή σε υπόγειους χώρους
  • να μη διασχίζουν και να μη διέλθουν από χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει για κανένα λόγο
  • να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα καθώς και τα επικίνδυνα αντικείμενα σε πυλωτές, αυλές και μπαλκόνια, όπως γλάστρες και άλλα βαριά αντικείμενα τα οποία ο άνεμος θα μπορούσε να μετακινήσει

- Ο κυκλώνας «Ιανός» σφυροκοπά τη Δυτική Πελοπόννησο. Το καλό σενάριο για την Αργολίδα

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.