Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Τι συμβαίνει στο στρατόπεδο με τους μετανάστες

Πόσοι ήρθαν, πού κοιμούνται, ποιοί είναι μαζί τους, πόσο θα μείνουν στην Κόρινθο.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 19 Σεπ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Συνοδεία αστυνομικής δύναμης και εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ έφτασαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι πρώτοι μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου και την ανοιχτή δομή που δημιουργείται εκεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Μία δομή που αποφασίστηκε από το Υπουργείο ερήμην των τοπικών αρχών και φορέων. Τα λεωφορεία που μετέφεραν τους μετανάστες έφτασαν από την πίσω πύλη του στρατοπέδου για να μην τραβήξουν τα αδιάκριτα βλέμματα των περιοίκων, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους γι' αυτή την εξέλιξη. 

Στην δομή φιλοξενίας φιλοξενούνται αυτή την στιγμή 269 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων είναι και 98 παιδιά που απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία κατά την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πλατεία Βάθης.

Ήδη στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου μεταφέρθηκαν 118, ενώ καθ' οδόν είναι άλλοι 73 και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ο οποίος έκανε δηλώσεις στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Ηλέκτρα», λέγοντας: 

«Ήρθα στο στρατόπεδο με το Διευθυντή Ασφαλείας για να δω και να έχω αντίληψη για τις συνθήκες που θα έχουν οι καινούργιοι μετανάστες 60 τον αριθμό, που ήρθαν στην Κόρινθο. Είναι ανοιχτή δομή, είναι ελεύθερη η φωτογράφηση και η επίσκεψη στο χώρο, μπορείτε να δείτε και εσείς πως δεν είναι οι συνθήκες οι ιδανικές, είναι σκηνές, δεν είναι τολ όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Είναι πρόχειρη κατασκευή, υπάρχουν χημικές τουαλέτες, μια βρύση με πόσιμο νερό. Εκείνο που είναι σημαντικό και το είδα, είναι οτι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέρμανση οπότε δεν είναι καθόλου σίγουρο οτι τους χειμερινούς μήνες θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι εδώ. Μιλάμε για μια μεταβατική κατάσταση άρα τα παιδιά που είναι αρκετά, το 1/3 είναι μικρά παιδιά, δεν θα χρειαστούν σχολεία ή να βρουν εργασία αυτοί οι μετανάστες. Θα επικοινωνήσω ξανά με όσους πρέπει και θα δούμε πως θα εξελιχθεί, είμαι εδώ γιατί έπρεπε να έχω ιδία αντίληψη του θέματος».

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.