Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Το ΚΚΕ Αργολίδας για τη νέα Τουρκική εισβολή στη Συρία

Το ΚΚΕ Αργολίδας για τη νέα Τουρκική εισβολή στη Συρία

Κατηγορώ για την στάση των ΗΠΑ

H Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα, τρίτη κατά σειρά, στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της:

«Η νέα αυτή στρατιωτική επιχείρηση δείχνει τις αχόρταγες επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης που επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο συριακό έδαφος, για να διαμορφώσει προϋποθέσεις για παραπέρα επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, επιτείνοντας τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία περί “διεθνούς δικαίου αυτοάμυνας” αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως σήμερα το Διεθνές Δίκαιο μεταφράζεται κατά το δοκούν, για να εξυπηρετήσει τα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Αυτή η στρατιωτική τουρκική εισβολή δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το πράσινο φως στις ΝΑΤΟικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή παροιμία “Ο λύκος κι αν εγέρασε…”.

Υποκριτικό είναι δε το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ Ναύπλιου καθώς συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον κουρδικό λαό (!) που γίνεται στο Ναύπλιο, όταν  επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: στήριξαν την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας ΕΕ-ΝΑΤΟ και την ενεργότερη εμπλοκή σε επεμβάσεις και πολέμους, διεκδίκησαν αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων που προκαλούν στρατιές προσφύγων, για τους οποίους έχυναν κροκοδείλια δάκρυα όταν πνίγονταν στο Αιγαίο ή στοιβάζονταν στα νησιά, εφάρμοσαν τη Συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ, που κρατάει χιλιάδες κατατρεγμένους διπλά εγκλωβισμένους στα νησιά του Αιγαίου, οξύνοντας τα προβλήματα για τους ίδιους και για τους κατοίκους των νησιών.

Τη σκυτάλη πήρε τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ όπου οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της  κυβέρνησης στην επίσκεψη Πομπέογια τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ, δείχνουν το ποσό βαθιά θα συμμετέχει η Ελλάδα στο αιματοκύλισμα των λαών.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Συρίας, μεταξύ άλλων και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής.

Κάτω τα χέρια από το λαό της Συρίας!

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.