Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κατάληψη

Κινητοποιήσεις με καλλιτεχνική χροιά

Οι φοιτητές του Ναυπλίου θέλουν την τοπική κοινωνία στο πλευρό τους.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος των δύο τμημάτων της Σχολής καλών Τεχνών στο Ναύπλιο με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στους δύο φοιτητές που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, και οδηγούνται σε δίκη διότι συμμετείχαν στην φοιτητική κινητοποίηση ενάντια στο lock out, που αποφάσισε η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ.

Επίσης καταδικάζει την αστυνομική βία σε βάρος φοιτητών και υπερασπίζεται το πανεπιστημιακό άσυλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι απειλές και τα σχέδια της Κυβέρνησης έπεσαν στο κενό. Η αστυνομική βία και τρομοκρατία το μόνο που πέτυχαν ήταν η μαζικοποίηση των διαδηλώσεων. Οι φοιτητές θα υπερασπιστούν τα Πανεπιστήμια ενάντια στην κρατική καταστολή.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εκφράζει τη συμπαράστασή του στους δύο φοιτητές που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, και οδηγούνται σε δίκη διότι συμμετείχαν στην φοιτητική κινητοποίηση ενάντια στο lock out, που αποφάσισε η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ.

Συνεχίζουμε να καταγγέλουμε και να καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και καταπάτησης των ατομικών δικαιωμάτων.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους ενάντια στις προσπάθειες υπονόμευσής της. Η παιδεία είναι αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα.

● Απαιτούμε την άρση της δίωξης των δύο φοιτητών που δικάζονται στις 22/11/19 και την απαλλαγή τους από τις άδικες κατηγορίες.

● Απαιτούμε πρόσθετη χρηματοδότηση για την Παιδεία και όχι για Στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

● Όχι στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

● Όχι στην ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών.

Τις επόμενες ημέρες -σε συνέχεια των κινητοποιήσεων μας- θα πραγματοποιήσουμε καλλιτεχνικά δρώμενα σε διάφορα σημεία της πόλης του Ναυπλίου.

Στόχος μας να αναδειχθεί ο αγώνας μας με την ελπίδα ότι θα βρούμε σύμμαχο την τοπική κοινωνία».

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.