Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Κινητή Ομάδα Υγείας στη Μάνη για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αιχμής του ΕΟΔΥ, η ΚΟΜΥ Αρεόπολης δημιουργεί δίκτυο νοσηλευτών για την παροχή βοήθειας στα ύποπτα κρούσματα

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, για τον πληθυσμό της Μάνης, με τίτλο «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού κατ΄οίκον», υλοποιεί το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το Υπουργείο Υγείας.

Πρακτικά η ΚΟΜΥ Αρεόπολης λαμβάνει δείγμα βιολογικού υλικού από πιθανά κρούσματα κορωνοϊού και παρέχει νοσηλευτική φροντίδα στις ύποπτες περιπτώσεις, κατ’ οίκον, καλύπτοντας τις ανάγκες του πληθυσμού ευθύνης του και όχι μόνο. «Με τον τρόπο αυτό, αποτρέπεται η επιβάρυνση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η συνακόλουθη εξάπλωση του ιού, θωρακίζοντας τη Δημόσια Υγεία», εξηγεί ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης Δρ. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες (Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων) του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΚΟΜΥ αποτελούν το πιο σημαντικό πρόγραμμα που έχει συντελεστεί κατά την περίοδο αντιμετώπισης του κορωνοϊού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν ως κυρίαρχο στόχο να βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αιχμής του ΕΟΔΥ, η ΚΟΜΥ Αρεόπολης έχει ήδη πραγματοποιήσει αποστολές στη Μάνη και στην ευρύτερη περιοχή.

«Συνεχίζουμε στοχεύοντας στην οικοδόμηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών», καταλήγει ο Αν. Μαριόλης.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.