Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κέντρα Κοινότητας

Κινητή μονάδα στην Ερμιονίδα

Πως θα λειτουργήσει το Κέντρο Κοινότητας στις περιοχές όπου δεν θα εδρεύει.

Υπογράφθηκε από τον Δήμαρχο Έρμιονίδας Δημήτρη Σφυρή η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και τους άλλους Δήμους της Αργολίδας για το Κέντρο Κοινότητας Κινητής Μονάδας στον Δήμο Ερμιονίδας.

Κινητή μονάδα θα λειτουργήσει και στους Δήμους Άργους - Μυκηνών και Επιδαύρου. Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας.

Μπορούν να απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου και ειδικότερα, αυτοί που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Δημιουργείται ένα δίκτυο δομών για την ολοκληρωμένη υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, εξασφαλίζει την αμεσότητα αντιμετώπισης των αιτημάτων και κινητοποιεί ένα μεγάλο μέρος της τοπικής και ευρύτερης κοινότητας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Δημιουργείται δίκτυο δομών για την παροχή υπηρεσιών και προγραμμάτων που παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής. 

Μεταξύ άλλων ο δημότης αποκτά πρόσβαση σε υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων κοινωνικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω γήρατος, εξαρτήσεις, ενδοοικογενειακή βία, προβλήματα σχέσεων, άγχος, κατάθλιψη, στήριξη οικογένειας, παιδιών, εφήβων κλπ). 

Στοχεύει στην κοινωνική ένταξη και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου (κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο, γραφείο απασχόλησης Δήμου κλπ). 

«Είναι σημαντικό για το Δήμο μας να δημιουργηθεί το δίκτυο των υπηρεσιών και των δομών που προσφέρει η λειτουργία του κέντρου κοινότητας. Η χημεία που υπάρχει μεταξύ των Δήμων της Αργολίδας και της Περιφέρειας θα βοηθήσει στην εφαρμογή του σχεδίου κοινωνικής πολιτικής στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης. Ο συντονισμός και η δημιουργία δικτύου στήριξης θα εξασφαλίσει την πραγματική αποτύπωση από το εκάστοτε Δήμο, των αναγκών για τον κάθε κάθε δημότη, χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων, και θα βοηθήσει στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε η ανθρωπιστική κρίση» τόνισε ο Δημήτρης Σφυρής.

 

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.