Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

remax

Κίνδυνοι στη κουζίνα για τα παιδιά της Νέας Κίου

Ενημερωτική εκδήλωση από την ΤΟΜΥ Άργους
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 12 Φεβ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την Δευτέρα στις 11 Φεβρουαρίου, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε δράση στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Νέας Κίου».

Το θέμα της εν λόγω δράσης, που αποτελεί τμήμα της θεματικής ενότητας «Ασφάλεια και πρόληψη ατυχημάτων», ήταν «Είμαι ασφαλής στην κουζίνα» και σκοπός της ήταν να γνωρίσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους, που ενδέχεται να υπάρχουν γι’ αυτά στο χώρο της κουζίνας και συγκεκριμένα τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με το ζεστό και κρύο νερό, τα διατροφικά υλικά, το αλκοόλ, τις χημικές ουσίες, τα φάρμακα, τα εργαλεία, τα σκεύη, τις ηλεκτρικές μηχανές, τις εστίες θερμότητας, τα ντουλάπια, τους λοιπούς αποθηκευτικούς χώρους, τα καθαριστικά υλικά της κουζίνας.

Είμαι ασφαλής στην κουζίνα 

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας Στεφανοπούλου Βασιλική παρουσίασαν στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση. 

Οι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναφορικά με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν ζωηρά στη συζήτηση, καταθέτοντας τις ερωτήσεις και τις απορίες τους στην ομάδα υγείας. 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ «Νέας Κίου» κ. Δαρειώτη, καθώς και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους. 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.