Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Γκολφ Κοιλάδας

Kιlada Hills,έγκριση μέσα σε 15 μέρες

Μία τεράστια επένδυση με τεράστια ερωτηματικά

Το γκολφ της Κοιλάδας και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στο φυσικό περιβάλλον είναι θέματα τα οποία ενδελεχώς έχουν αναφερθεί στο παρελθόν από τον «Αναγνώστη Πελοποννήσου».

Οι Υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και oι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Δημήτρης Οικονόμου, παρέστησαν χτες στην τελετή θεμελίωσης του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος “KILADA”  του Ομίλου «Dolphin Capital» στην Ερμιονίδα Αργολίδας, της πρώτης τουριστικής επένδυσης η οποία εντάχθηκε στο Νόμο περί  Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) και έλαβε οικοδομική άδεια μέσα σε 15 μέρες όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Γκολφ Κοιλάδας

Στην τελετή ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, οι Γενικοί Γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μαντζούφας και Πολιτισμού, κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος.

Κάθε επένδυση είναι πραγματικά ευπρόσδεκτη, όμως κάθε πράγμα έχει και την τιμή του. 

Μπορεί η Κυβέρνηση και τα κόμματα να έτρεξαν να χαιρετίσουν την μεγάλη επένδυση, όμως χρειάζεται να ξεδιαλυθούν τρία απλά ερωτήματα:

1) Είναι έτοιμος ο βιολογικός του Κρανιδίου να δεχτεί λύματα μιας τόσο μεγάλης μονάδας;

2) Ποιος θα πληρώσει την επέκτασή του, για να λειτουργήσει σωστά και χωρίς προβλήματα για το κλειστό κόλπο της Κοιλάδας;

3)Η κατανάλωση νερού θα αυξηθεί σαν να συνδέεται μια πόλη σαν το Ναύπλιο στο υπάρχον δίκτυο. Πως θα λυθεί αυτό το πρόβλημα και ποιος θα αναλάβει το κόστος;

Γκολφ Κοιλάδας

Η Εταιρία σίγουρα δεν θα προέβαινε σε μια τόσο μεγάλη επένδυση, αν πρώτα δεν είχε διασφαλίσει κάποια εχέγγυα από πλευράς πολιτείας όλων των βαθμίδων.

Η επένδυση στο σύνολο της θα υπερβεί τα 400 εκατομμύρια ευρώ και είναι το 4ο μεγάλο έργο που κατασκευάζει ο όμιλος Dolphin Capital στην Ελλάδα, μετά το Amanzoe, το Nikki Beach και το One & Only στην Τζια.

Επομένως εφορεία αρχαιοτήτων, Δήμος Ερμιονίδος, Περιφερειακή Διοίκηση και κεντρική διοίκηση θα πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα, ώστε οι κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδας, που μένουν μέρες χωρίς νερό ή τρέχει θαμπό νερό από τις βρύσες τους, να γνωρίζουν αν πράγματι «σηκώνει» η περιοχή μια τέτοια επένδυση και φυσικά ποιο είναι το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.

Γκολφ Κοιλάδας

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.