Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κέρκυρα Vs. Ναύπλιο

Η Βενετία των φτωχών...
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 4 Μαρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Κόμισσες, κόντες, κυρίες των τιμών, αυλικοί, τυμπανιστές και όλο το βενετσιάνικο μπαρόκ, πρόκειται να αναβιώσει τις ημέρες της Αποκριάς στην Κέρκυρα, μεταμφιέζοντας τη σε μία μικρή κοσμική Βενετία του 18ου αιώνα. Τα καρναβαλικά έθιμα, οι Κερκυραίοι τα υιοθέτησαν από τους Βενετσιάνους, μετά την άφιξη και παραμονή τους για πολλά χρόνια στο νησί.

Οι καρναβαλιστικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα θα διαρκέσουν όλη την ερχόμενη εβδομάδα, με ‘μπρίο, πολυχρωμία και βενετσιάνικα έθιμα, με χορούς βενετσιάνικους στους δρόμους και στα καντούνια της πόλης, μέχρι την τελευταία Κυριακή πριν την Καθαρά Δευτέρα όπου μετά τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα αναβιώσει και το κάψιμο του κ. Σιορ Καρνάβαλου Εκεί ο Καρνάβαλος ενώπιον συμβολαιογράφου και μαρτύρων θα υπαγορεύσει τη δημόσια διαθήκη του και μετά οι Κερκυραίοι θα τον κάψουν.

Βενετσιάνικο καρναβάλι Κέρκυρα

Βενετσιάνικο καρναβάλι Κέρκυρα

Ανάλογη ατμόσφαιρα και στο Ναύπλιο που και φέτος το Σαββατόβραδο της αποκριάς θα μεταμορφωθεί σε ...Βενετία, ή κάτι σαν Βενετία τέλος πάντων. Ήδη οι ίδιες φιγούρες με πέρσι έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ μία πρώτη γεύση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και οι επισκέπτες του μαραθωνίου, το απόγευμα της προηγούμενης μέρας.

Το Ναύπλιο θα προσπαθήσει να προσελκύσει επισκέπτες που ψάχνουν κάτι διαφορετικό την αποκριά, εκμεταλλευόμενο και το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντύτερα στην Αθήνα, σε σχέση με την Κέρκυρα. Φέτος ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος καθώς μία γειτονική πόλη θα προσπαθήσει να του κλέψει τη δόξα την Κυριακή της αποκριάς. Θα τα καταφέρει;

Απόκριες Ναύπλιο

Απόκριες Ναύπλιο

Μπριτζ Αργολίδα

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.