Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καταρράκτες και λίμνη σχηματίζονται στο Μπερμπάτι

Καταρράκτες και λίμνη σχηματίζονται στο Μπερμπάτι (Vid)

Τα νερά του Αστερίωνα

Καταδικασμένος ο Αστερίωνας από τον Ποσειδώνα, όταν αυτός διεκδικούσε από την Ήρα το Άργος, όπως και οι άλλοι δυο διαιτητές, ο Ίναχος και ο Κηφισός έχασε τα νερά του. Παρ όλα αυτά ο χορός των Δαναΐδων αναφέρεται μάλλον και σ αυτόν όταν προτρέπει να δοξάζεται το Άργος και οι πολύτεκνοι ποταμοί που λιπαίνουν το χώμα της γης του.

Σήμερα ο Αστερίωνας δέχεται τα νερά τρειών χειμάρων του Μπερμπατιού. Του χειμάρρου της Παναγίας, αυτού που έρχεται από το Αγιονόρι και εκείνου από τις Λίμνες. Τον μεγαλύτερο όγκο υδάτων τον προσφέρει ο χείμαρρος της Παναγίας.

Καταρράκτες και λίμνη σχηματίζονται στο Μπερμπάτι

Όποιος περάσει αυτό το διάστημα από την Κλεισούρα του Μπερμπατιού (Προσύμνης) θα δει μικρούς καταρράκτες να ρέουν μέσα την κοίτη του Αστερίωνα και εκεί όπου υπήρξε παράνομη αμμοληψία να σχηματίζουν μια λίμνη, τα νερά της οποίας χάνονται ξαφνικά με τον ίδιο μαγικό τρόπο σε ένα φαράγγι, όπως είχε επισημάνει ο Παυσανίας, και ακολουθούν υπόγεια μοίρα των ρεμάτων που περιβάλλουν το αργολικό πεδίο χωρίς να καταλήγουν στην θάλασσα.

Ο anagnostis εξασφάλισε για εσάς το ενδιαφέρον αυτό φυσικό φαινόμενο:

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.