Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Καταγγέλουν αμέλεια για μη περισυλλογή αδέσποτου τραυματισμένου σκυλιού στο Ναύπλιο

Αναγνώστης επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμο για πλημμελή μέριμνα και μη τήρηση των προβλεπόμενων από το νόμο.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 4 Σεπ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Μία καταγγελία αναγνώστη μας κάνει λόγο για ευθύνη του Δήμου Ναυπλιέων για τη μη περισυλλογή ενός αδέσποτου τραυματισμένου σκυλιού από την οδό Ασκληπιού, στο ύψος γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ. 

Το θέμα το είχαμε δημοσιοποιήσει από χθες ώστε να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες ή κάποιος ευαισθητοποιημένος πολίτης. Τελικά το άτυχο ζώο, το οποίο χρήζει ιατρικής φροντίδας, απομακρύνθηκε με ασφάλεια. 

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο συμπολίτης μας:

«Χτες το πρωί βρέθηκε τραυματισμένο ένα αδέσποτο σκυλί στην οδό Ασκληπειού στο Ναύπλιο στο ύψος του Lidl. Κάποιοι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι ειδοποίησαν μερικούς εθελοντές προκειμένου να βοηθήσουν το σκυλί.

Οι εθελοντές έφτασαν στο σημείο και βρήκαν το σκυλί που ήταν τραυματισμένο να μην μπορεί να περπατήσει αφού από την μέση και κάτω φαίνεται πως έχει κάποιο πρόβλημα.

Το σκυλί φαίνεται πως βρισκόταν σε αυτό το σημείο τραυματισμένο περίπου δύο με τρεις ημέρες. Οι εθελοντές ενημέρωσαν τον Δήμο Ναυπλιέων για να περισυλλέξει το σκυλί και η απάντηση που τους δόθηκε ήταν ότι θα πάνε οι άνθρωποι του Δήμου κάποια στιγμή να το πάρουν.

Εθελόντρια καταγγέλλει στην κάμερα τοπικού site ότι τηλεφώνησε στον Δήμο και της είπαν ότι θα ενημερώσουν κάποιον εθελοντή και την αρμόδια πενταμελή επιτροπή για τα αδέσποτα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι κακώς ο Δήμος είπε ότι θα ειδοποιήσει κάποιον εθελοντή καθώς η περισυλλογή των αδέσποτων δεν είναι δουλειά κανενός εθελοντή αλλά παρά μόνο του ειδικού συνεργείου του εκάστοτε Δήμου και επιπλέον σε περίπτωση που βρεθεί τραυματισμένο ένα αδέσποτο ζώο οφείλει ο Δήμος να το περισυλλέξει χωρίς να απαιτείται η έγκριση της πενταμελούς επιτροπής για τα αδέσποτα.

Ο Δήμος ως οφείλει έχει υπεύθυνο για τα αδέσποτα που όποιος θέλει μπορεί να τον βρει στο τηλέφωνο 2752361300 ο οποίος ανήκει στην  Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ και έχει οριστεί με απόφαση του Δημάρχου που μπορεί όποιος θέλει να την διαβάσει μέσω της διάυγειας εδώ.

Επίσης ο Δήμος έχει συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων το οποίο όμως κανείς δεν γνωρίζει αν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο ή όχι. Το συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων του Δήμου Ναυπλιέων συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημάρχου που μπορεί όποιος θέλει να την διαβάσει μέσω της διαύγειας εδώ.

Είναι φανερό πλέον ότι ο Δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του στο θέμα τις διαχείρισης των αδέσποτων ζώων καθότι πλέον πέραν από τα τραυματισμένα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν κατά καιρούς στους δρόμους του Ναυπλίου υπάρχουν και πολλά υγιή ευτυχώς σκυλιά τα οποία όμως γίνονται αγέλες και δημιουργούνε προβλήματα στις γειτονιές».

- Η απάντηση του Στέλιου Κυριακού για το θέμα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org