Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Απολύσεις

Καταγγέλουν αδικαιολόγητη απόλυση από επιχειρηματικό όμιλο της Αργολίδας

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας στρέφεται πάλι κατά εταιρίας που και στο παρελθόν είχε προβεί σε ανάλογες ενέργειες..

Νέα απόλυση από επιχειρηματικό Όμιλο που εδρεύει σε περιοχή της Επιδαύρου καταγγέλει το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας προς το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αργολίδας.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του:

«Η εργοδοσία του ομίλου συνεχίζει την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό απολύοντας όποιον εργαζόμενο σηκώσει το ανάστημά του και διεκδικεί σύγχρονες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καταγγέλλουμε τον μονοπωλιακό όμιλο που επιχειρεί να επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα, καταπατώντας κάθε δικαίωμα των εργαζομένων. Από τη μία απολύει εργαζόμενους, από την άλλη εντατικοποιεί την εργασία με ατελείωτες υπερωρίες που εξουθενώνουν τους εργάτες.  Παράλληλα εκμεταλλεύεται την αθλιότητα που επιτρέπει σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία με εργολαβικούς εργαζόμενους, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Η εταιρεία την Πέμπτη 06/08/2020 στις εγκαταστάσεις του συσκευαστηρίου στην περιοχή της Επιδαύρου, προχώρησε στην απόλυση συναδέλφου που τόλμησε να ζητήσει να μην απασχοληθεί για Τρίτη συνεχόμενη νυχτερινή υπερωριακή απασχόληση γιατί αισθανόταν καταβεβλημένος.

Είναι γνωστό πλέον το απάνθρωπο πρόσωπο της εργοδοσίας του συγκεκριμένου ομίλου που μπροστά στην κερδοφορία δεν υπολογίζει ούτε την ανθρώπινη ζωή.

Ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους  δυναμικά, μαζικά να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την ανάκληση της τελευταίας απόλυσης αλλά και όλων των προηγούμενων απολύσεων.Συνάδελφοι, οργανωμένα με το Συνδικάτο μας θα διεκδικήσουμε ότι μας κατέκλεψαν και  ασφαλείς συνθήκες εργασίας».

Παράλληλα το Συνδικάτο απευθύνει έκκληση:

«Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας Αργολίδας, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η εταιρεία να ανακαλέσει μία άδικη τρομοκρατική και παράνομη απόλυση αφού ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να αρνηθεί την παροχή της επί πλέον αυτής εργασίας, αν δεν είναι σε θέση να την εκτελέσει και η άρνηση του δεν είναι αντίθετη με την καλή πίστη (659 ΑΚ). Η άρνηση του εργαζομένου να παράσχει την επιπλέον εργασία δεν συνιστά λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του.

Παράλληλα να διενεργηθεί από το Σ.Ε.Π.Ε. ο απαραίτητος έλεγχος για αντιπαραβολή της παρεχόμενης εργασίας που δηλώνει η εταιρία με τα καταθετήρια τραπέζης που έχουν οριστεί από τη νομοθεσία ως τα μοναδικά αποδεικτικά εξόφλησης».

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.