Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καταγγελία σοκ! Έκτος βρεφικών σταθμών πάνω από τα μισά παιδιά από το Ναύπλιο;

Καταγγελία σοκ! Έκτος βρεφικών σταθμών πάνω από τα μισά παιδιά από το Ναύπλιο;

Δήμος και κυβέρνηση από κοινού δουλεύουν τους γονείς βρεφών, καταγγέλει ο Τάσος Αντωνίου.

Μία σοβαρή καταγγελία για την κατάσταση στους βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλιέων κάνει ο Τάσος Αντωνίου με την ιδιότητα του γονιού, καθώς όπως σημειώνει πως του μετέφεραν οι υπηρεσίες του Δήμου με τις οποίες επικοινώνησε, οι θέσεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή διαθέσιμες δεν είναι ούτε οι μισές από τα κουπόνια που έχουν δωθεί! Συγκεκριμένα από τις 150 αιτήσεις βρεφών που έχουν γίνει θα  μπορέσουν να καλύψουν τις 60! Δηλαδή τα περισσότερα κουπόνια που έχει μοιράσει η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα...

Ο καταγγέλων κάνει λόγο για δούλεμα από πλευράς του Δήμου, καθώς εδώ και τρεις εβδομάδες δεν έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα, ενώ ήδη έχουμε φθάσει σχεδόν στα μισά του Σεπτέμβρη.

Αν όντως ισχύει αυτό, πάνω από τα μισά βρέβη που δικαιούνται θέσεις στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλιέων, κινδυνεύουν να μείνουν απ' έξω, και αναγκαστικά οι γονείς θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιώτες, με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση, που ίσως κάποιοι από αυτούς να μην είναι σε θέση να καλύψουν. 

Το θέμα φαίνεται σοβαρό, και όπως σημειώνει ο Τάσος Αντωνίου:

«Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο. Μιλούσα με τον βρεφικό σταθμό του Δήμου Ναυπλιέων. Για άλλη μια φορά μου είπαν ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει και ότι θα πρέπει να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα 16/9. Όλοι εμείς, οι γονείς των 150 περίπου βρεφών από το Ναύπλιο που κάναμε αίτηση για πάνε τα παιδιά στο βρεφικό σταθμό, όλοι εμείς λοιπόν έχουμε φάει τόσο δούλεμα, τόσο άγχος και τόση αναμονή που έχουμε εξοργιστεί.

Πρώτα μας δουλεύει η κυβέρνηση! Οι προηγούμενοι πέρσι έλεγαν ότι έδωσαν 122.000 «κουπόνια-είσοδου» για βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, φέτος είπαν ότι έδωσαν 155.000 για να μπουν περισσότερα παιδιά. Χωρίς να κοκκινίζει κανένας από τις κυβερνήσεις, όλοι μαζί μας δουλεύουν ψιλό-γαζί. Γιατί όσα «κουπόνια» και να δώσουν, οι θέσεις που υπάρχουν στους ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς είναι συγκεκριμένες και πολύ λιγότερες από τα κουπόνια που δίνουν. Εγώ προσωπικά, την ίδια ακριβώς μέρα που ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι των «κουπονιών-είσοδου» μίλησα με όλους τους βρεφικούς σταθμούς του Ναυπλίου και του Άργους (ήμουν διατεθειμένος να πηγαίνω τα δύο  βρέφη μου από τα Λευκάκια στο Άργος) και δεν υπήρχε ούτε μία θέση διαθέσιμή. Εκείνες τις μέρες μίλησα και με τις υπηρεσίες του Δήμου Ναυπλίου που μου είπαν ότι από τις 150 αιτήσεις βρεφών που έχουν γίνει θα  μπορέσουν να καλύψουν τις 60. Δηλαδή πάνω από τα μισά βρέφη θα μείνουν εκτός (παρότι έχουν «κουπόνι» τα περισσότερα). Δηλαδή η κυβέρνηση μοιράζει «κουπόνια» τα οποία δεν έχουν κανένα αντίκρισμα καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Κανονικό δούλεμα! Αν δεν δεχτούν το βρέφος στο σταθμό ο δρόμος για τους γονείς είναι συγκεκριμένος: Ή μένει ο ένας γονιός σπίτι και δεν πάει για δουλειά, ή παίρνουν «νταντά» να φυλάει τα παιδιά -λες και είναι εφοπλιστές-, ή πληρώνουν 250 έως 300€ για να πάνε σε κάποιο ιδιωτικό βρεφικό σταθμό.

Μετά μας δουλεύει ο Δήμος Ναυπλιέων! Εδώ και 3 εβδομάδες περιμένουμε από μέρα σε μέρα τα αποτελέσματα. Όταν παίρνω τηλέφωνο ακούω διάφορες δικαιολογίες που δεν αξίζει καν να τις αναφέρω γιατί είναι όλες … «δικαιολογίες». Αλήθεια γιατί αργούν; Δεν πιστεύω να «μαγειρεύουν» τίποτα... Το θέμα είναι ότι ο μήνας έχει φτάσει 12 και ακόμα δεν ξέρουμε τις θα γίνει, δεν μπορούμε να πάμε κανονικά στις δουλειές μας, να κάνουμε τον οικογενειακό και οικονομικό μας προγραμματισμό. Τα παιδιά μας τα περιφέρουμε κάθε πρωινό σε διάφορα μέρη, «σκοτώνοντας» το χρόνο τους μέχρι να μεσημεριάσει. Φυσικά, σε όλο αυτό, ένας από τους δύο γονείς χάνει κανονικά το μισθό του και… όλα καλά.

Για να δούμε πότε θα δεήσει ο κ.κ. Δήμαρχος -που βολτάρει στους αγιασμούς των σχολείων και δηλώνει «εκπαιδευτικός»- να ασχοληθεί με την ανακοίνωση των βρεφών που θα πάνε στο βρεφικό. Για να δούμε πότε η ηγεσία του Δήμου θα αποφασίσει να δώσει χρήματα για τη δημιουργία βρεφικών σταθμών που να καλύπτουν πραγματικά τις ανάγκες των δημοτών. Και μην μας πει ο Δήμαρχος ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Ας κόψει από τις γιορτές για τους κοτεράδες, ας κόψει από καμιά ανάπλαση, ας απαιτήσει και από την κυβέρνηση παραπάνω χρηματοδότηση για να κάνει και κάτι για τους δημότες, που δεν είναι… τουρίστες.

Νομίζω ήρθε η ώρα οι γονείς να οργανωθούμε, δεν μας αξίζει να μας εμπαίζουν οι διάφοροι τοπικοί και κεντρικοί άρχοντες. Να απαιτήσουμε από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές αξιοπρεπείς, δωρεάν και ασφαλείς υποδομές προσχολικής αγωγής που να έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά».

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.