Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η ένοχη σκυλίτσα...

Καραντίνα: Ψυχοθεραπεία κατά της μελαγχολίας του εγκλεισμού με υιοθέτηση αδέσποτων

Αυξήθηκε κατακόρυφα η φιλοζωία εν μέσω καραντίνας - Καθημερινό το ενδιαφέρον για υιοθεσία των αδέσποτων

Μεγάλη αύξηση της φιλοζωίας και της υιοθέτησης αδέσποτων καταγράφουν οι φιλοζωικές οργανώσεις που σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα έχει αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον του κόσμου για να αποκτήσει κατοικίδιο. 

Παράλληλα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μ. Παππά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα καταστήματα με είδη για κατοικίδια ακολουθούν τα σούπερ μάρκετ στην αύξηση των πωλήσεων, εν μέσω πανδημίας. Από την αρχή της δεύτερης καραντίνας στις 7 Νοεμβρίου έχει καταγραφεί αύξηση των εισαγωγών στις τροφές και τα αξεσουάρ για σκύλους και γάτες συντροφιάς, κατά 12% σε σχέση με πέρσι. 

Οι επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν ότι αρκετοί καταναλωτές βλέπουν την επίσκεψη στο pet shop της γειτονιάς σαν βόλτα αναψυχής, καλύπτοντας έτσι ένα μέρος της μελαγχολίας, μονοτονίας και ίσως κατάθλιψης που τους πιάνει με τον εγκλεισμό. 

Την ίδια στιγμή η διευθύντρια της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας περιγράφει τις διαφορές μεταξύ της ανοιξιάτικης καραντίνας και της τωρινής και εντοπίζει ότι στην πρώτη καραντίνα δεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο αυτό, να υπάρχει δηλαδή καθημερινά ενδιαφέρον για υιοθεσία. 

Οι φιλοζωικές οργανώσεις όμως, εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι μπορεί τα ζώα συντροφιάς να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης λόγω της καραντίνας, αφού η βόλτα με κατοικίδιο είναι μια από τις έξι αιτιολογίες για έξοδο από το σπίτι.

Για τον λόγο αυτό η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ακολουθεί αυστηρό πρωτόκολλο για τις υιοθεσίες και αποφεύγει να δίνει τα ζώα σε οικογένειες εκτός Αττικής, ώστε να μπορεί να τα επιτηρεί. Μάλιστα η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης περνάει το microchip που έχουν τα ζώα στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη, οπότε αν το ζώο εγκαταλειφθεί θα γνωρίζουν από ποιον έχει γίνει.

Επιπλέον καταγράφεται και το αρνητικό φαινόμενο αρκετοί ιδιοκτήτες κατοικιδίων να μην μπορούν πλέον να επωμιστούν το κόστος συντήρησης ενός ζώου και να το εγκαταλείπουν, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. 

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.