Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καμπανάκι Πουλά για την εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου

Υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπισή του;
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 28 Αυγ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ερώτηση προς τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας και Υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς, σχετικά με την ραγδαία εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 96 κρούσματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου από τα οποία τα 10 ήταν θανατηφόρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες προστίθενται διαρκώς νέες περιοχές εμφάνισης κρουσμάτων της λοίμωξης στις ήδη προϋπάρχουσες, στοιχείο που καταδεικνύει την ευρεία κυκλοφορία του ιού, ενώ σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές οι επηρεαζόμενες περιοχές αναμένεται να αυξηθούν.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί κρούσματα της λοίμωξης σε 14 Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Δεδομένου ότι η εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου είναι ραγδαία και ανησυχητική, καθίσταται αναγκαία η εγρήγορση των τοπικών, περιφερειακών και εθνικών αρχών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης καθώς και την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου;

2. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης του ιού του Δυτικού Νείλου, προκειμένου να μην βρεθούν οι πολίτες αντιμέτωποι με τους κινδύνους της λοίμωξης και την επόμενη θερινή περίοδο όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;»

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.