Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Καμία απόφαση στο ΠεΣυ για τα πυρηνελαιουργεία - Περιμένουν να βγει και αυτός ο χειμώνας

Καμία απόφαση στο ΠεΣυ για τα πυρηνελαιουργεία - Περιμένουν να βγει και αυτός ο χειμώνας

Έμειναν στις διαπιστώσεις και τις προτάσεις.

Δεν πάρθηκε απόφαση για τα πυρηνελαιουργεία μετά από 3 ώρες συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, καθώς οι παρατάξεις αν και συμφώνησαν σε κάποιες γενικές παραδοχές, δεν μπόρεσαν να βγάλουν άκρη αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να περιοριστεί η ρύπανση που ταλαιπωρεί τους πολίτες της Μεσσηνίας, της Αργολίδας και της Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο τονίστηκε πολλές φορές ότι η ανεξέλεγκτη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη Μεσσηνία, την Αργολίδα και τη Νότια Λακωνία και συμπλήρωσε πως αντίστοιχο πρόβλημα δεν υπάρχει ούτε στην Ιταλία ούτε στην Ισπανία. Πρότεινε να καθοριστούν νέοι περιβαλλοντικοί όροι και να εφαρμόζονται αυστηρά, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί και τις προηγούμενες μέρες

Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι αυτός έφερε τον «Δημόκριτο» να κάνει τις μετρήσεις και ότι επί δικής του θητείας επιβλήθηκαν στα πυρηνελαιουργεία τα κυκλωνικά φίλτρα.

Ο Γιώργος Πουλοκέφαλος από την παράταξη Δέδε πρότεινε μεταξύ άλλων τη μεταγκατάσταση των πυρηνελαιουργείων με πόρους του νέου ΕΣΠΑ.

Ο Θανάσης Πετράκος που η παράταξή του είχε κάνει και σχετική επερώτηση για το θέμα, παρουσίασε λεπτομερώς το πρόβλημα και μεταξύ άλλων πρότεινε μεταξύ άλλων να ζητηθεί από την κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα ειδικό περιβαλλοντικό - αναπτυξιακό πρόγραμμα με χρηματοδότηση όπως έγινε και στην Ιταλία και από την Ε.Ε. ώστε να χρηματοδοτηθεί η εγκατάσταση της τεχνολογίας αυτής (ειδικοί κυκλώνες) σε κάθε ξηραντήριο, καθώς και χρηματοδότηση για μετεγκατάσταση των πυρηνελαιουργείων. Η πρότασή του δεν έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.