Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καμία απάντηση από Κονιόρδου για το ερείπιο της Όθωνος

Καμία απάντηση για το ερείπιο της Όθωνος

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου (δημόσιο) σφυρίζει αδιάφορα...
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 11 Ιουλ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, από την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα. Λ. Κονιόρδου, σε ερώτηση που είχε καταθέσει αναφορικά με την προστασία και αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων (δημόσιων και ιδιωτικών, διατηρητέων ή μη). 

Την ίδια ερώτηση είχε καταθέσει και στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, από τον οποίον ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση. Στην ερώτησή του ο Γ. Μανιάτης ζητούσε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς για τις πρωτοβουλίες που προτίθενται να αναλάβουν για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου, προκειμένου να αποφευχθεί η διαρκής απαξίωσή τους, η πολεοδομική υποβάθμιση του κέντρου, η πιθανή κατάρρευση, η πρόκληση ατυχήματος, καθώς και κάθε άλλο αρνητικό συμβάν.

Ο βουλευτής ρωτούσε συγκεκριμένα και για το κτίριο της οδού Όθωνος στο Παλιό Ναύπλιο, το οποίο παρουσιάζει εμφανείς φθορές, και χρήζει άμεσα επισκευής και αναπαλαίωσης.

Καμία απάντηση από Κονιόρδου για το ερείπιο της Όθωνος

Στο κείμενο της ερώτησής του ο Γ. Μανιάτης υπενθύμισε στους δύο Υπουργούς το έτοιμο Σχέδιο Νόμου αποκατάστασης κι αξιοποίησης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στα κέντρα των πόλεων της χώρας που είχε ο ίδιος παραδώσει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το έτοιμο αυτό νομοσχέδιο, το οποίο δυστυχώς μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση έχει απολύτως αγνοήσει, περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων που θα έπρεπε να έχουν θεσμοθετηθεί, ώστε η πολιτεία είτε ως δημόσιο, είτε ως αυτοδιοίκηση, να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε τα κτίρια αυτά που βρίσκονται σε όλα τα κέντρα των πόλεων της χώρας και πολύ περισσότερο στα ιστορικά κέντρα, από τόπους πολεοδομικής κι αισθητικής απαξίωσης και τόπους διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των διερχομένων, να μετασχηματιστούν σε αναβαθμισμένα αρχιτεκτονικά τοπόσημα που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες (αναπτυξιακές, πολεοδομικές, οικιστικές, κ.ά.) των τοπικών φορέων και κοινωνιών.

Αναφορικά με το νεοκλασικό της Όθωνος το οποίο το δημόσιο νοικιάζει σε ζευγάρι ηλικιωμένων παρότι είναι ετοιμόρροπο, η Υπουργός Πολιτισμού δεν δίνει καμία απάντηση, αλλά περιορίζεται γενικόλογα στο ότι για την συντήρηση των κτιρίων υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες τους (που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου).

Η απάντηση Κονιόρδου:

Απάντηση Κονιόρδου

Απάντηση Κονιόρδου

 

Η ερώτηση Μανιάτη:

Ερώτηση Μανιάτη

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org