Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Απεργία

Κάλεσμα σε απεργία από το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας

24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 14 του Δεκέμβρη.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 11 Δεκ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας καλεί όλους τους Εργαζομένους, Ανεργους και Συνταξιούχους της Περιοχής την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση: 

«Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Διοικηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας καλεί όλους τους εργαζομένους, Ανέργους και Συνταξιούχους της περιοχής να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γενικη Συνομοσπονδία Εργατων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.) για την 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος, απέναντι στην αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Καμία ρύθμιση περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος, σεβασμό από το κράτος και την εργοδοσία της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης  των εργαζομένων.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2018:να  ανατραπούν εδώ κ τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και οι σχεδιαζόμενες, λόγω προαπαιτούμενων και προαποφασισμένων προληπτικών  μνημονιακών μέτρων, νέες μειώσεις στις συντάξεις, καταργήσεις προνοιακών μνημονιακών μέτρων, φορολογική ασφυξία με διευκόλυνση των πλειστηριασμών κ της δήμευσης του εισοδήματος.

Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ρητούς και μετρήσιμους κοινωνικούς και ρήτρες κοινωνικής προστασίας, στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ που θα ανατρέπει το περιβάλλον ύφεσης, αποβιομηχάνισης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Δίκαιο φορολογικό  σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων  από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικης επιδρομής.

Πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλειας.

Ελεγκτικοί Μηχανισμοί: Ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση  της υπηρεσιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ.

Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων, μετανάστευσης, ασύλου, και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς  κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας – ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της. Επανασύσταση των φορέων  εργατικής εστίας και κατοικίας. 

Η Διοίκηση του ΕΚΑ και τα Σωματεία θα δώσουν ακόμα μια φορά τον αγώνα».

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.