Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κωστούρος Παπαστεργίου

Το κάλεσμα Παπαστεργίου και η ανταπόκριση των δημάρχων

Θα δώσει και το υπόλοιπο 50% του μισθού του για τον κορωνοϊό ο Κωστούρος;

Κάλεσμα προς όλους τους δημάρχους να προσφέρουν το 50% του μισθού τους σε κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, απηύθηνε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ:

«Οι Δήμαρχοι οφείλουμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα συμμετοχής στην Εθνική προσπάθεια.

Οι Δήμοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα, στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δίνουμε καθημερινά το παρόν για να στηρίξουμε τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, ιδίως εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Με αίσθημα ευθύνης κι αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της ερχόμενης Τετάρτης 01/04, θα προτείνω να ληφθεί απόφαση προκειμένου οι Δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών μας, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid 19.

Η κίνηση μας είναι καθαρά συμβολική, αφού όλοι γνωρίζουν πως οι αμοιβές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτούς που απολαμβάνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι άλλων βαθμίδων του πολιτικού μας συστήματος.

Όμως αυτή που είναι ουσιαστική, είναι η δέσμευση μας πως σε αυτήν την υγειονομική κρίση, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος».

Μια ώρα μετά ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ανταποκρίθηκε εμμέσως στο κάλεσμα ανακοινώνοντας πως θα διαθέσει το 50% του μισθού του στο νοσοκομείο Ναυπλίου, ενώ το ίδιο δέχθηκαν να κάνουν και όλοι οι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι του δημοτικού συμβουλίου και των νομικών προσώπων του Δήμου. Ανάλογες ανακοινώσεις γίνονται και από πολλούς δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλη την Ελλάδα.

Βέβαια το κάλεσμα του Δημήτρη Παπαστεργίου αφορά την κατάθεση ενός ποσού σε κοινό λογαριασμό για τον COVID-19. Και εδώ τίθεται το ερώτημα, ο Δημήτρης Κωστούρος θα ολοκληρώσει την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία καταθέτοντας και το υπόλοιπο 50% του μισθού του στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί;

Την ίδια στιγμή με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανακοίνωσε την απόφασή του να προσφέρει το 50% του μισθού του στη μάχη κατά του κορονοϊού.

«Είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω» τονίζει , υπογραμμίζοντας ότι «το μέγιστο είναι να είμαστε όλοι εδώ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσες και όποιες έχει ο καθένας, και στο τέλος να νικήσουμε. Όλοι. Γιατί αυτή η πληγή δεν είναι δική του, δική της ή δική τους. Είναι δική μας».

Το ίδιο ανακοίνωσε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τζιτζικώστας

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί προσεχώς με τον Δημήτρη Καμπόσο, τον Γιάννη Γεωργόπουλο, τον Τάσο Χρόνη και τον Παναγιώτη Νίκα.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.