Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Τάσος Λάμπρου

Και συ ματατζή που ήσουν;

Στον Εισαγγελέα προσφεύγει ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου

Τα βάρη στην αστυνομία για την πορεία των μεταναστών επιρρίπτει ο Τάσος Λάμπρου τονίζοντας μεταξύ άλλων  «Προς έκπληξη όλων των κατοίκων και φορέων της περιοχής χθες 27.5.2020 οι διαμένοντες αιτούντες άσυλο στην ανωτέρω δομή πραγματοποίησαν πεζή πορεία διαμαρτυρίας από την ανωτέρω δομή έως το κέντρο του Κρανιδίου, αναγράφοντας και φωνάζοντας συνθήματα ότι στην δομή δεν υπάρχουν κρούσματα και είναι παράνομη η ανωτέρω υπουργική απόφαση περιορισμού τους.

Επειδή σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση προκύπτει οτι αρμόδιες αρχές για την τήρηση της ανωτέρω Υπουργική απόφασης, την ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων και κυρίως την σωστή ενημέρωση των ίδιων των υποβαλλομένων στον περιορισμό κυκλοφορίας τυγχάνουν η ΕΛ.ΑΣ, η Διοίκηση της Δομής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Ερμιονίδας.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε όλοι οτι η Αστυνομία από μόνη της, λόγω του μικρού αριθμού προσωπικού που υπάρχει στο κατά τόπους αρμόδιο ΑΤ Ερμιονίδας, χωρίς την συνδρομή όλων των φορέων είναι αδύνατο να τελέσει στο έπακρο τα όσα αναφέρονται στην ανωτέρω υπουργική απόφαση».

και ζητά από την εισαγγελία να διερευνήσει:
α) Κάτω από ποιες συνθήκες έλαβε χώρα η ανωτέρω πορεία διαμαρτυρίας.
Β)Αν η διοίκηση της ανωτέρω δομής είχε ενημερώσει ορθά και με τον προσήκοντα τρόπο τον περιορισμό κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί με την ανωτέρω απόφαση και την ανάγκη πιστής τήρησης του και σε κάθε περίπτωση τι ακριβώς ενημέρωση παρέχει.
Γ) Αν έχουν δοθεί οδηγίες και αν χρειάζεται να γίνει ενημέρωση από τον Δήμο και την Περιφέρεια με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο τόσο προς τους διαμένοντες στη δομή για την ομαλοποίηση της κατάστασης, όσο και προς το αρμόδιο όργανο του Δήμου ήτοι το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και πρέπει άμεσα να συγκληθεί για το ανωτέρω θέμα.
Και να του κοινοποιηθεί η όποια απάντηση από τους αρμόδιους φορείς.

 

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.