Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ίρια: Απειλή εισαγγελέα "ξύπνησε" την ΕΤΑΔ και μαζεύει τη χαβούζα δίπλα στη θάλασσα

Δεν έχει τέλος η ζοφερή κατάσταση στην όμορφη παραλία, που μετέτρεψαν σε σκουπιδότοπο όλο το καλοκαίρι

Ένα ακόμα καλοκαίρι πέρασε στα Ίρια με τα σκουπίδια και κάθε είδους μπάζα να κάνουν πάρτι, στην περιοχή Γωνιά, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα  οικόπεδο που ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., η οποία μέχρι τώρα αδιαφορούσε να βάλλει τάξη, κάτι που «εκμεταλλεύονταν ορισμένοι από τους ντόπιους για να πετούν εκεί κάθε είδους σκουπίδια.

Το θέμα έχει αναδειχθεί επανειλημμένως, όμως η αδιαφορία συνεχίζεται. Έτσι, παρότι είχε καθαριστεί η περιοχή από το δήμο, χωρίς να είναι αρμοδιότητά του, και πάλι τα σκουπίδια έγιναν …βουνό. Στη Γωνιά πετούν τόνους σκουπίδια πάσης φύσεως, αγροτικά, απόβλητα, νάιλον, λάστιχα, πλαστικά, φελιζόλ, ψόφια ζώα, σάπια φρούτα.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΗ ΓΩΝΙΑ, ΣΤΑ ΙΡΙΑ

 

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΗ ΓΩΝΙΑ, ΣΤΑ ΙΡΙΑ

 

Το στοίχημα του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ιρίων Ανδριανού Καλλιάνου να βάλει τάξη στη Γωνιά, φαίνεται ότι ενδεχομένως θα κερδηθεί, έστω και με την απειλή εισαγγελέα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει απ΄ όσα δηλώνει ο ίδιος:

«Καθαρίζεται για άλλη μια φορά η Γωνιά. Αυτή την φορά από την ιδιοκτήτρια εταιρεία ΕΤΑΔ. Κάθε νοήμων καταλαβαίνει ότι φυσικά και δεν έχει μπει στον αυτόματο πιλότο η επίβλεψη του χώρου.

Ο καθαρισμός γίνεται ύστερα από πολλές ενοχλήσεις πολλά έγγραφα (έως και στον εισαγγελέα απευθυνθήκαμε) και πίεση στα ΕΤΑΔ να καθαρίσουν την έκταση που τους ανήκει».

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΗ ΓΩΝΙΑ, ΣΤΑ ΙΡΙΑ

 

Ο κος Καλλιάνος από την αρχή του καλοκαιριού προσπαθεί να πιέσει την ιδιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ έχει καταγγείλει και όσους επαναθέτουν στη Γωνιά τα σκουπίδια. Με έγγραφό του τον Ιούνιο προς την ΕΤΑΔ, με θέμα «Παράνομη Εναπόθεση Σκουπιδιών» που απευθύνεται προς τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ζητούσε τη διαφύλαξη της καθαριότητας του χώρου.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΗ ΓΩΝΙΑ, ΣΤΑ ΙΡΙΑ

 

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΗ ΓΩΝΙΑ, ΣΤΑ ΙΡΙΑ

 

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν αρκούσε, γι΄ αυτό αναφέρθηκε το θέμα και στον εισαγγελέα.
Όπως δηλώνει σήμερα ο κος Καλλιάνος «η εικόνα δυστυχώς είναι απαράδεκτη και διερωτάται κανείς τί θα γίνει αύριο που ο χώρος θα είναι καθαρός.

Τα σκουπίδια που μαζεύονται είναι ως επί το πλείστον  γεωργικά απόβλητα (λάστιχα καρτέλες νάιλον) τα οποία οι συγχωριανοί αγρότες είναι υποχρεωμένοι να αυτοδιαχειρίζονται να φροντίζουν την αποκομιδή τους, όπως φροντίζουν και την διάθεση των προϊόντων τους.

Όλα αυτά τα υλικά με μια απλή συνεννόηση ο καθένας θα μπορούσε να τα στέλνει για ανακύκλωση απλά χωρίς πολύ κόπο (τα αφήνει σε μια άκρη στο χωράφι του και ειδοποιεί και περνάει φορτηγό (ιδιώτης) τα μαζεύει και το χωριό μένει καθαρό».

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας επισημαίνει ακόμα: «Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τον δήμο Ναυπλίου για την κατάσταση της Γωνιάς (αυτοί πετούσαν τα περισσότερα σκουπίδια), αλλά ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα, παρόλο που στο παρελθόν καθάρισε με μεγάλο κόστος την περιοχή.

Αν αύριο η ωραία περιοχή της Γωνιάς γινόταν χωματερή θα έτρεχε όλο το χωριό να κλείσει δρόμους για να αντισταθεί! Τώρα που προσπαθούμε να την κρατήσουμε καθαρή δε ιδρώνει κανένας. Ας προσέξουμε λίγο το σπίτι μας γιατί σπίτι μας είναι».

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.