Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Άννα Ψαρούδα Μπενάκη

Το ΙΛΜΕ συγχαίρει την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη

Η καταγωγή από την Ερμιόνη, η προσφορά στον τοπικό πολιτισμό και η εκλογή ως πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

Με επιστολή του το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης (ΙΛΜΕ) συγχαίρει την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη για την εκλογή της στη θέση της προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών για το 2020.

Όπως σημειώνεται στην σχετική επιστολή:

«Αξιότιμη κυρία Μπενάκη

Το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ σας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την αναγόρευση και την ανάληψη οσονούπω των καθηκόντων σας ως Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2020.

Η επιλογή σας σ’ αυτή τη θέση, στο ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας, αποτελεί αναγνώριση του πολύπλευρου έργου σας τόσο στον επιστημονικό χώρο όσο και τον πολιτικό βίο.

Περιποιεί όμως τιμή και σε μας τους συντοπίτες σας, το γεγονός ότι η πρώτη πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κατάγεται από την Ερμιόνη.

Το ΙΛΜΕ αναγνωρίζει και στέκεται ευγνώμον απέναντί σας γνωρίζοντας ότι ως Υπουργός Πολιτισμού (1991) πράξατε τα δέοντα, με προσωπική σας φροντίδα, ούτως ώστε να ξεκινήσει η αναπαλαίωση – αποκατάσταση της ιστορικής οικίας Οικονόμου, στην οποία έλαβε χώρα μέρος της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης 1827, στην Ερμιόνη. Το γεγονός της αποκατάστασης της ιστορικής οικίας, στην οποία στεγάζεται σήμερα το Μουσείο μας, αποτελεί προσφορά εκ μέρους σας στον τόπο μας και την ιστορία του.

Επίσης εκτιμούμε θετικά το γεγονός ότι είστε ενεργό μέλος του ΙΛΜΕ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Σας ευχόμαστε να είναι γόνιμη και επιτυχής η θητεία σας και σ’ αυτή την εξέχουσα θέση, ως Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, όπως γόνιμη και επιτυχής ήταν η θητεία σας σε όποια επιστημονική ή πολιτική θέση υπηρετήσατε.

Ερμιόνη 10/01/2020

Για το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ

Η Πρόεδρος
Τίνα Αντωνοπούλου»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.