Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νοσοκομείο Καλαμάτας

Η υποστελέχωση απειλεί το νοσοκομείο Καλαμάτας

Τι επισημαίνει σε καταγγελία του το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Μεσσηνίας

Σήμα κινδύνου για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκπέμπει το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Μεσσηνίας, το οποίο καταγγέλλει ότι στις 30-07-2020 δεν εφημέρευε κανένας ειδικευμένος παθολόγος.

Το γεγονός αυτό, επισημαίνει, ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των πολιτών της Μεσσηνίας και μάλιστα εν μέσω της γνωστής πανδημίας. Αυτό οφείλεται στην επικίνδυνη  υποστελέχωση της παθολογικής κλινικής, υποστηρίζει και αναφέρει πώς το σωματείο επανειλημμένα έχει θίξει το ζήτημα της μη επάρκειας σε ιατρικό προσωπικό .

Οι ιατροί στις περισσότερες κλινικές του νοσοκομείου υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια τους προκειμένου να καλύψουν τις εφημερίες .

Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση βαραίνουν αποκλειστικά την Διοίκηση του νοσοκομείου ,την 6η Υ.Π.Ε  και το Υπουργείο Υγείας .Καθώς η υποστελέχωση αντί να διορθώνεται γίνεται ακόμη πιο σοβαρή  ενώ οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς  και  λόγω της πανδημίας ,είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα προκύπτει  όλο και πιο συχνά το γεγονός της μη κάλυψης των εφημεριών με τους  απαραίτητους  ιατρούς.

Επιβάλλεται  να δοθεί άμεση λύση αλλά και να θωρακισθεί η παθολογική κλινική με την πρόσληψη  τουλάχιστον τεσσάρων  μόνιμων παθολόγων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.