Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πέτρος Τατούλης

Η τράπεζα που θα δώσει πνοή στις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου

Τατούλης «Με την Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου θα ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον»
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 13 Μαρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

«Αναλάβαμε την πολιτική πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε την πρώτη περιφερειακή τράπεζα στη χώρα αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που να υπηρετούν την περιφερειακή μας οικονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ομιλία του στην ημερίδα με τίτλο «Ελληνορωσικές σχέσεις – Οικονομία, Εμπόριο, Επενδύσεις, Επιχειρηματικές Συνεργασίες» το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 στην Καλαμάτα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης ότι στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις καινούργιες ανάγκες της αγοράς. «Για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να πάμε με οριζόντιες πολιτικές. Θα πρέπει να αναπτυχθούν καινούργια χρηματοδοτικά εργαλεία στη βάση των αναγκών που έχει η κάθε περιφερειακή οικονομία. Γι’ αυτό και εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στην εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τον επιμελητηριακό κόσμο και τους εμπορικούς μας συλλόγους προτείναμε τη δημιουργία μιας περιφερειακής τράπεζας κατά τον τύπο των Sparkasse για να μπορέσουμε να βρούμε τρόπους χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Των υγιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, το μεγάλο πρόβλημα είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι τράπεζες κάτω από το ασφυκτικό περιβάλλον, όπου ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος δανειολήπτης, η οποιαδήποτε ενδιαφερόμενη μικρομεσαία επιχείρηση, για να λάβει το οποιοδήποτε μικρό δάνειο, προκειμένου να επιλύσει τα άμεσα προβλήματα ρευστότητας πρέπει να βάλει εγγυήσεις πενταπλάσιες και δεκαπλάσιες. Δεν συμβαίνει σε καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα αυτό. Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα όπου το χρηματοπιστωτικό σύστημα χρηματοδοτεί επιχειρήσεις με υπέρογκες εγγυήσεις που βάζουν σε κίνδυνο την οικογένεια, την επιχειρηματικότητα και την υγιή οικονομία.

«Η προσπάθειά μας βρίσκεται σε καλό δρόμο και σε λίγες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε το καταστατικό και το πρώτο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας αυτής, όπως προβλέπονται από την Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να αδειοδοτηθεί» δήλωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι με αυτό το μοντέλο η χώρα μπορεί να πάει αρκετά καλά, γιατί είναι μια πρωτοβουλία καινοτόμα, ορθολογική και εξαιρετικά σύμφωνη με τις ανάγκες των προβλημάτων της οικονομίας.   

 

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.