Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Χωρίς μαγνητόφωνο

Η Σταυρούλα Παπασπύρου παρουσιάζει το βιβλίο της στο Φουγάρο

Στο έργο της "Χωρίς μαγνητόφωνο" που κράτησε 30 χρόνια για να ολοκληρωθεί, αποτυπώνεται η αγάπη της για τη τέχνη της δημοσιογραφίας  και η συνεχής της προσπάθεια για την ανακάλυψη της κρυφής πλευράς των συγγραφέων.

Την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 7μμ φιλοξενούμε στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Φουγάρου, την δημοσιογράφο πολιτιστικού ρεπορτάζ Σταυρούλα Παπασπύρου, για την παρουσίαση του βιβλίου της "Χωρίς μαγνητόφωνο" (εκδ. Πόλις).                                                                 

Στο έργο της "Χωρίς μαγνητόφωνο" που κράτησε 30 χρόνια για να ολοκληρωθεί, αποτυπώνεται η αγάπη της για τη τέχνη της δημοσιογραφίας  και η συνεχής της προσπάθεια για την ανακάλυψη της κρυφής πλευράς των συγγραφέων.

Στο πολυσέλιδο αυτό βιβλίο συνεντεύξεων και πορτρέτων Ελλήνων σημαντικών συγγραφέων, κάθε συνομιλία της Σταυρούλας Παπασπύρου γίνεται με αφορμή ένα γεγονός. Είτε ένα καινούριο βιβλίο είτε η επικαιρότητα που χρήζει ανάλυσης κάτω από μια λογοτεχνική ματιά.

Η Σταυρούλα Παπασπύρου με ένα χαρτί και ένα στυλό ξεκινά τις συνεντεύξεις της στα τέλη της δεκαετίας του 80 και φτάνει στις μέρες μας συμπυκνώνοντας σ' όλη αυτή την διαδρομή την ιστορία της σύγχρονης Ελληνικής λογοτεχνίας. Παράλληλα όμως μέσα από τα λόγια των συγγραφέων που καταγράφονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο από την ίδια, αναλύονται τα πολιτικά και κοινωνικά τεκταινόμενα της εκάστοτε εποχής.

Η Σταυρούλα Παπασπύρου θα συνομιλήσει  με τον υπεύθυνο της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Γιάννη Τσιόδρα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Στο τέλος της βιβλιοπαρουσίασης η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της:

"Θα μου δώσετε μια συνέντευξη παρακαλώ;"

Για όσους γονείς θέλουν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, προτείνουμε για τα παιδιά τους (6+ ετών) θεατρικό εργαστήρι με παιχνίδια ρόλων, με τη Χριστίνα Τσεκούρα, στη ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

Σταυρούλα Παπασπύρου

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέσα επικοινωνίας στο Institut Francais de Presse, στο Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ. Δημοσιογράφος του πολιτιστικού ρεπορτάζ από το 1987, έχει εργαστεί στις εφημερίδες "Αυγή", "Νέα Μεσημβρινή", "Ελευθεροτυπία" και "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", σε περιοδικά ("Τέταρτο", "Αντί", "Μετρό", "Σινεμά", "Κλικ", "ΜΕΝ", "Vogue", κ.α.), και σε τηλεοπτικές εκπομπές ("Βιβλιόραμα", "Αξιον Εστί", "Εχει γούστο", κ.α), καλύπτοντας κυρίως θέματα βιβλίου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το lifo.gr.

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.