Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτιστική Αργολική Πρόταση

Η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση οργανώνει εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες

Αναλυτικά οι επιλογές για κάθε ηλικία

Ο σύλλογος «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση» προτείνει και φέτος δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες στο Άργος, από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς εικαστικούς και μουσικούς.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νικόλας Ταρατόρης.

• Ραπτική για παιδιά (Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ δημοτικού)
Δευτέρα 16.00 – 17.00 Υπεύθυνη: Σταυριανή Καλαντζή 694 668 7288

• Ραπτική για παιδιά (από Γ’ έως ΣΤ’ δημοτικού)
Τετάρτη 15.30 – 16.30 Υπεύθυνη: Σταυριανή Καλαντζή 694 668 7288

• Εικαστικά για παιδιά (από 5 – 10 ετών)
Πέμπτη 17:00 – 18:30μμ. Υπεύθυνη: Αναστασία Παπαγεωργίου 690 838 4205

• Θεατρικό παιχνίδι (από 4 – 11 ετών)
Παρασκευή 17:00 – 18:00μμ. Υπεύθυνη: Μάρα Καλαντζή 694 668 7289
Εργαστήρια για ενήλικες

• Βασικές αρχές ραπτικής και μεταποίησης ρούχων (Αυστηρά για αρχάριους)
Δευτέρα 17:00 – 18:30 Υπεύθυνη: Σταυριανή Καλαντζή 694 668 7288

• Ραπτική ενηλίκων (αυστηρά για προχωρημένους)
Τετάρτη 16:30 – 18:00 Υπεύθυνη: Σταυριανή Καλαντζή 694 668 7288

• Εργαστήρι Κεντήματος ενηλίκων
Τετάρτη 18:00 – 20:00 Υπεύθυνη Πόπη Κούγια 694 792 7086

• Μουσικό εργαστήρι ενηλίκων
Υπεύθυνος Βασίλης Καλαγκιάς 694 668 7289. Μέρα και ώρα μετά από συνεννόηση.
Τραγουδάμε σωστά! Τραγουδάμε μαζί! Ανακαλύπτουμε την ομορφιά της ελληνικής μουσικής με συνοδεία πιάνου ή κιθάρας.

• Εργαστήρι Πλεκτικής ενηλίκων
Παρασκευή 18:00 – 20:00 Υπεύθυνη Πόπη Κούγια 694 792 7086

Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο θέατρο Πρόταση, Οδυσσέα Ανδρούτσου 13 (πάροδος Χατζή, πριν από την κάβα Μακρή) στο Άργος.

Για εγγραφές, πληροφορίες και για πιθανές αλλαγές του προγράμματος να τηλεφωνείτε στους υπεύθυνους των εργαστηρίων που σας ενδιαφέρουν για να έχετε πλήρη ενημέρωση.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο ραπτικής από τη Σταυριανή Καλαντζή

Για αγόρια και κορίτσια από 5 ετών και πάνω. (Βασικό μάθημα στα φιλανδικά σχολεία).
Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ραπτικής!
Χρησιμοποιούνται βελόνες ασφαλείας για παιδιά.
Με βελόνα και κλωστή καλλιεργούμε τη φαντασία και την απλή λογική, δημιουργούμε διακοσμητικά αντικείμενα, υφασμάτινα ζωάκια, ανακυκλώνουμε υλικά, μαθαίνουμε γεωμετρία μέσα από την πράξη, καλλιεργούμε δεξιότητες, δίνουμε δεύτερη ζωή στα παλιά μας ρούχα!

Η Σταυριανή Καλαντζή είναι θεατροπαιδαγωγός. Απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ασχολείται επαγγελματικά με τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, εφαρμόζοντας θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές. Είναι συνιδρυτικό μέλος της ομάδας κουκλοθεάτρου Celesta. Γράφει παραμύθια, σενάρια και στίχους τραγουδιών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ενδυματολογία και τις κατασκευές από ύφασμα.

Λίγα λόγια για το Μουσικό εργαστήρι ενηλίκων από τον Βασίλη Καλαγκιά 

Στο εργαστήριο θα μάθουμε να ακούμε και να τραγουδάμε σωστά!

Ο Βασίλης Καλαγκιάς είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών, του Παν/μίου Αθηνών και πτυχιούχος μαθηματικός (παν/μιο Πατρών). Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική ως μουσικός και ως δάσκαλος.
Παραδίδει μαθήματα παραδοσιακών εγχόρδων οργάνων, μπουζούκι, κιθάρα, ούτι, λαούτο, μαντολίνο και μαθήματα θεωρίας της μουσικής σε ωδεία και συλλόγους.
Για 3 χρόνια ήταν καθηγητής στο μουσικό σχολείο Αργολίδας.
Το 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Στον ύπνο βλέπω μουσικές».

Λίγα λόγια για το εργαστήριο Εικαστικών από την Αναστασία Παπαγεωργίου

Μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια εικαστικών, φιλοδοξούμε να μυήσουμε τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των εικαστικών τεχνών ώστε να αναπτύξουν ικανότητες έκφρασης, δεξιότητες κίνησης, δημιουργικότητας και αυτοπεποίθησης . Μέσα από τη χρήση των χρωμάτων και των υλικών θα μελετήσουμε έργα μεγάλων καλλιτεχνών της ιστορίας της τέχνης και θα ανακαλύψουμε για πέμπτη χρονιά τους ζωγράφους που όλοι κρύβουμε μέσα μας!!

Η Αναστασία Παπαγεωργίου είναι εικαστικός και παιδαγωγός εικαστικών τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει σεμινάρια εικαστικής ψυχοθεραπείας, του μεταπτυχιακού προγράμματος του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας Αθήνας.
Τώρα συμμετέχει και εκπαιδεύεται σε βιωματικά σεμινάρια μέσω τέχνης, αυτογνωσίας, εναλλακτικής θεραπείας και συναισθηματικής αγωγής για παιδιά και ενήλικες .Διδάσκει ελεύθερο σχέδιο και εικαστικές τέχνες σε ενηλίκους, στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης και ασχολείται επαγγελματικά με στο συντονισμό, την εμψύχωση και τη διδασκαλία εικαστικών εργαστηρίων τέχνης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς.

Λίγα λόγια για το θεατρικό παιχνίδι, από τη Μάρα Καλαντζή 

Το θέατρο είναι ένας καθρέφτης που μας δείχνει πώς είμαστε φτιαγμένοι αλλά και πώς θα μπορούσαμε να γίνουμε. Μέσα από θεατρικές ασκήσεις και τεχνικές το παιδί έχει την ευκαιρία να εκφραστεί ελεύθερα, σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Το σώμα, η κίνηση, το οργανωμένο παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, ο λόγος, η φαντασία αποτελούν τα βασικά εργαλεία της όλης βιωματικής εμπειρίας. Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η προαγωγή της συνεργασίας και της επικοινωνίας, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης καθώς και η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.

Η Μάρα Καλαντζή είναι θεατροπαιδαγωγός απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών σπουδών, (Παν/μιο Πελ/σου) και πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Παν/μιο Πατρών). Σχεδιάζει και οργανώνει θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία. Συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Κοινού στο Αρχαίο Δράμα και Δημιουργικής Απασχόλησης ως θεατροπαιδαγωγός. Είναι συνιδρυτικό μέλος της ομάδας κουκλοθεάτρου Celesta.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.