Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Ψυκτικός θάλαμος για νεκρούς

Η Περιφέρεια θα φροντίσει για την επάρκεια ψυκτικών θαλάμων για νεκρούς στην Αργολίδα

Το πρόβλημα είχαν θέσει ιδιοκτήτες γραφείων τελετών όπου η νομοθεσία τους έχει δέσει τα χέρια.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα λάβει μέριμνα όσον αφορά την επάρκεια σε χώρους αναμονής – ψυκτικούς θαλάμους θανόντων στο νομό Αργολίδας.

Αυτό έγινε γνωστό, μετά από σχετικό έγγραφο του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Πειραιά, νήσων και λοιπής Ελλάδας.

Με αυτό τον τρόπο λύνεται ένα πάγιο πρόβλημα που οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών έχουν θέσει, ζητώντας να τους παρασχεθεί άδεια ώστε οι ίδιοι με δικά τους έξοδα να λειτουργήσουν ψυγεία για τους νεκρούς, που εν όψει πανδημίας, σε ένα απευκταίο σενάριο, μπορεί να είναι αυξημένοι.

Στην Αργολίδα το νοσοκομείο Ναυπλίου δεν διαθέτει κανένα ψυκτικό θάλαμο και το νοσοκομείο Άργους μόνο δύο θέσεις, ενώ δεν δέχεται κανένα εξωτερικό περιστατικό.

Ο Αντιπρόεδρος Ένωσης Γραφείων Τελετών και Ταριχευτών Ελλάδος Αλέξανδρος Χρυσικός στο έγγραφό του τονίζει πως σύντομα θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη και από λίγες στον κόσμο στην οποία δεν επιτρέπεται στα γραφεία τελετών να έχουν στις εγκαταστάσεις τους ψυκτικούς θαλάμους, ώστε να διατηρηθούν οι σωροί μέχρι να γίνει η ταφή.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που χρονολογείται από το 1978, εκτός από τα νοσοκομεία ψυκτικούς θαλάμους μπορούν να έχουν μόνο κοιμητήρια δήμων άνω των 10.000 κατοίκων. Πολλοί από αυτούς, όμως, δεν μπορούν να επωμιστούν το κόστος, με αποτέλεσμα να μη διαθέτουν επαρκή αριθμό ή να μην έχουν καθόλου, όπως συμβαίνει και στην Αργολίδα.

 

 

Σχόλια

Άγγελος Τσούπας (χωρίς επαλήθευση) Σάββατο 28/11/2020 - 11:12

Ας φροντίσει και για τα κέντρα υγείας που καταρρέουν πριν καταλήξουμε στους θαλάμους...

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.