Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Ρομά

Η Πελοπόννησος εκπέμπει SOS: Έρχεται νέο προσφυγικό με πρωταγωνιστές Έλληνες πολίτες

Μεσσήνη, Εξαμίλια και αρκετές ακόμα περιοχές στα όρια τους σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας.

Τον κίνδυνο για νέο προσφυγικό με επίκεντρο τους Ρομά εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Σταμάτης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ: «Υπάρχει κίνδυνος νέου προσφυγικού με Έλληνες πολίτες, τους Ρομά» προσθέτωντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 120 καταυλισμοί Ρομά σε όλη την Ελλάδα. «Το θέμα δεν υπάρχει μόνο στη Λάρισα, στη Μεσσήνη, στα Εξαμίλια αλλά σε όλη τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι δήμαρχοι που πήραν το λόγο αναφέρθηκαν στα ανυπέρβλητα προβλήματα:

  • Της μετεγκατάστασης των Ρομά και κυρίως της ένταξης τους στον κοινωνικό ιστό.
  • Της αυξημένης εγκληματικότητας που υπάρχει σε αυτούς τους πληθυσμούς, καθώς οι περισσότεροι έχουν πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν εργασία ούτε στον ιδιωτικό ούτε στον δημόσιο τομέα. «Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Μενίδι 700 Ρομά είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστήριξε ο κ. Σταμάτης.

Αφού εξέπεμψε SOS για το τι μπορεί να συμβεί, ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε στη νέα εθνική στρατηγική για του Ρομά που εκπονείται αυτό το διάστημα και θα είναι έτοιμη τον Απρίλιο του 2021. «Προφανώς και θα περιέχει τοπικά σχέδια δράσης», κατέληξε ο κ. Σταμάτης.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.