Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Η παρέλαση που δεν έγινε στο Ναύπλιο (Φωτορεπορτάζ)

Εικόνες την ώρα που άλλοτε οι δρόμοι αυτοί έσφυζαν από κόσμο, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου

Την ώρα της παρέλασης, στις 12 το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου 2020, ο anagnostis.org κατέγραψε εικόνες στην οδό 25ης Μαρτίου, όπου στις Εθνικές Επετείους γίνεται η μαθητική παρέλαση, στην Πρόνοια όπου άλλοτε γίνεται το Πανηγύρι της Ευαγγελίστριας, αλλά και στην Ενδεκάτη.

Άδειοι δρόμοι, χωρίς μαθητές, χωρίς θεατές. Όλοι κλεισμένοι στα σπίτια. Άλλωστε τα μέτρα της αστυνομίας είναι πολύ αυστηρά όλη την ημέρα λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να είναι λιγοστοί να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους.

Χωρίς παρελάσεις, δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων και στο Ναύπλιο, φέτος η 25η Μαρτίου για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συγκεκριμένα προβλέφθηκε η ματαίωση των στρατιωτικών παρελάσεων και των παρελάσεων της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των παρελάσεων στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων, μέχρι τις 12 Απριλίου.

Επίσης βάσει Κοινής Απόφασης Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, δεν τελέστηκαν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Στην Ευαγγελίστρια στις 11 το πρωί χτύπησαν οι καμπάνες, χωρίς την παρουσία πιστών.  

Για τους ίδιους λόγους, δεν πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις. 

 

 

Home design

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.