Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η μαθηματική παιδεία περνάει από το Ναύπλιο, μέσω Πανελληνίου συνεδρίου

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εξετάζει τα μαθηματικά ως πυλώνα της διεπιστημονικής προσέγγισης στα σύγχρονα οικουμενικά προβλήματα.

Στο Ναύπλιο από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 37ο μαθηματικό συνέδριο, που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), Παράρτημα Αργολίδας.

Τα μαθηματικά ως πυλώνας της διεπιστημονικής προσέγγισης στα σύγχρονα οικουμενικά προβλήματα, είναι ο τίτλος του φετινού συνεδρίου, το οποίο θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων και θέματα που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Οι επιμέρους θεματικές που θα αναλυθούν στη διάρκεια των εργασιών του ετήσιου πανελλήνιου συνεδρίου της μαθηματικής εταιρείας της χώρας μας, η οποία φέτος συμπληρώνει 102 χρόνια επιστημονικής δράσης, είναι:

  • Η ταυτότητα των μαθηματικών, μέσα στην αλληλεπίδραση της μαθηματικής επιστήμης με τις εφαρμογές της.
  • Η συμβολή των μαθηματικών στην ιατρική και στην οικονομική επιστήμη.
  • Οι προκλήσεις για τη μαθηματική εκπαίδευση και τις διεπιστημονικές συνδέσεις της, μετά την παγκόσμια εμπειρία της πανδημίας.

 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.