Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Στέρνα

Η κρυφή γοητεία της Στέρνας στο Λουτράκι

Μια κρυμμένη παραλία της Κορινθίας βγαλμένη από άλλο ανέκδοτο!

Μια σχετικά άγνωστη παραλία του Λουτρακίου συγκαταλέγεται στις ομορφότερες που μπορεί κάποιος να κολυμπήσει. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται στο γεγονός ότι βρίσκεται κρυμμένη ανάμεσα σε βράχια και γαλαζοπράσινα νερά και διατίθεται για ελεύθερη κατάδυση. 

Πώς πάμε στη Στέρνα

Περνώντας την Περαχώρα μετά το Λουτράκι ακολουθούμε τον δρόμο που οδηγεί στην Στέρνα. Ο δρόμος για λιγότερο από 1 χιλιόμετρο προς το τέλος του είναι χωματόδρομος, βατός για συμβατικά αυτοκίνητα. Τα τελευταία του όμως μέτρα είναι μόνο για κατόχους 4Χ4, έτσι γλιτώνετε την ταλαιπωρία του λίγου κουβαλήματος! Όμως αξίζει η εικόνα που αντικρίζουμε, έναν υπέροχο κόλπο με έναν μεγάλο βράχο που μας χωρίζει από την ανοιχτή θάλασσα και μια μικρή στέρνα με θαλασσινό νερό και ένα στενό πέρασμα που μας οδηγεί αμέσως στην πίσω πλευρά του βράχου!

Εύκολα και χωρίς να έχουμε μεγάλη απόσταση να κολυμπήσουμε, βρισκόμαστε αμέσως στην ανοιχτή θάλασσα σε έναν κάθετο τοίχο όπου μπορούμε να επιλέξουμε την δεξιά πλευρά με την πιο ρηχή διαδρομή, ώστε να διανύσουμε υποβρυχίως τον κύκλο του βράχου και να επιστρέψουμε στην αμμώδη παράλια.

Στο βάθος περίπου των 30 μέτρων υπάρχουν δυο μεγάλες εσοχές, οι οποίες στο εσωτερικό τους κρύβουν απίστευτα χρώματα από τα σφουγγάρια με τα περίεργα τους σχήματα και συνδυασμούς! Σχεδόν όλος ο εξωτερικός τοίχος είναι στρωμένος με ασβεστολιθικά φύκη τοποθετημένα αρμονικά το ένα πάνω στο άλλο, ενώ στις δύο αποχές των 15 και 10 μέτρων που υπάρχουν ρηχότερα, συναντάμε τις επιβλητικές πίνες να εποπτεύουν τον βυθό.

Δείτε το βίντεο του NitZ Photography από τη Στέρνα:

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.