home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

Η κοσμοπολίτισσα πόλη – νησί στην Αργολίδα, αγαπημένο στέκι του διεθνούς τζετ σετ

Πολυτραγουδισμένη ως τουριστικός προορισμός, η Ερμιόνη θυμίζει νησί έτσι όπως είναι τοποθετημένη στον χάρτη. Η θάλασσα την αγκαλιάζει από δύο πλευρές, αυτήν του εμπορικού κέντρου και αυτήν στα Μαντράκια.

Βρίσκεται σε απόσταση 85 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο, στο νοτιοανατολικό άκρο της Αργολικής χερσονήσου. Σε μια μοναδική τοποθεσία απέναντι από την νήσο Δοκό και κοντά στην Ύδρα και τις Σπέτσες αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς του Αργοσαρωνικού, αγαπημένο στέκι του διεθνούς τζετ σετ, καθώς κάθε χρόνο την επισκέπτονται διάσημοι αθλητές, καλλιτέχνες, βασιλιάδες και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ερμιόνη Αργολίδας

 

Ερμιόνη Αργολίδας

 

Κοσμοπολίτισσα παραθαλάσσια πόλη είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Η Ερμιόνη σύμφωνα με τον Όμηρο συμμετείχε στην Τρωική εκστρατεία με τον στρατό του Άργους. Στην αρχαιότητα οι κάτοικοι ανέπτυξαν το εμπόριο, ανέδειξαν ποιητές και μουσικούς. Στο πευκόδασος Μπίστι σώζονται τα θεμέλια του αρχαίου ναού της Αθηνάς και του Ποσειδώνα.

Άλσος Μπίστι Ερμιόνη

 

Αποτελείται από τους οικισμούς Αχλαδίτσα, Ποδάρι, Πετροθάλασσα, Άγιοι Ανάργυροι, Κουβέρτα, Κινέττα.

Κοντά σε αυτή βρίσκονται ειδυλλιακές παραλίες που σας καλούν να τις ανακαλύψετε: Κουβέρτα, Σεντόνι, Πετροθάλλασσα, Δάρδιζα κα.

Ερμιόνη Αργολίδας

 

Ερμιόνη Αργολίδας

 

Αξίζει να επισκεφθείτε τον Μητροπολιτικό Ναό των Ταξιαρχών, όπου δίπλα του έγινε η 3η Εθνοσυνέλευση, τον Ναό της Αγίας Ερμιόνης με την πανοραμική θέα και φυσικά τα Μαντράκια με τις υπέροχες ταβέρνες και τα μπαράκια που προσφέρουν ζωηρή διασκέδαση μέχρι πρωίας.

Πάρτε μία γεύση της κοσμοπολίτισσας Ερμιόνης από το εντυπωσιακό drone βίντεο του haanity:

Αν βρεθείτε στην Ερμιόνη τα Θεοφάνεια μην χάσετε το έθιμο Γιάλα-Γιάλα. Τα ξημερώματα των Θεοφανίων οι νέοι γυρίζουν όλο το χωριό από σπίτι σε σπίτι και δέχονται κεράσματα και ευχές. Τραγουδούν το Γιάλα-Γιάλα μέχρι τη στιγμή που θα πέσουν για να πιάσουν το Σταυρό. Την παραμονή των Θεοφανίων στολίζουν με φύλλα φοίνικα τις βάρκες.

Ένα ξεχωριστό έθιμο επίσης εορτάζεται την Κυριακή του Πάσχα: Το κάψιμο του Ιούδα. Οι ντόπιοι κατασκευάζουν το ομοίωμα του Ιούδα, με υφάσματα, άχυρα, ξύλα, εύφλεκτες ύλες και το τοποθετούν στη θάλασσα. Βάρκες έρχονται στο λιμάνι από το Μπίστι με αναμμένα καπνογόνα και δάδες και πυρπολούν το ομοίωμα. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

Ερμιόνη Αργολίδας

 

Ερμιόνη Αργολίδας

 

Ερμιόνη Αργολίδας

 

 

Ερμιόνη Αργολίδας

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button