Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κακοκαιρία Θάλεια

Η κακοκαιρία «Θάλεια» φέρνει καταιγίδες και χαλάζι Αυγουστιάτικα

Καλοκαιρινές διακοπές με χειμωνιάτικο καιρό. Ποιές μέρες θα χτυπήσει συναγερμός.

Σταδιακή επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, εξαιτίας της επερχόμενης κακοκαιρίας «Θάλειας», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η μεταβολή οφείλεται σε αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα, η οποία προσεγγίζει την Ελλάδα από βορειοδυτικά και θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας το επόμενο τετραήμερο, από την Τετάρτη έως το Σάββατο.

Κακοκαιρία Θάλεια

 

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της «Θάλειας» θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο, καθώς επίσης η εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων.

Τα φαινόμενα σήμερα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταφθάσουν και προς Πελοπόννησο.

Κακοκαιρία Θάλεια

 

Όσοι είναι ήδη σε διακοπές, λογάριαζαν φαίνεται χωρίς τη ...Θάλεια. Όσοι πάλι σχεδίαζαν κάτι για το Σαββατοκύριακο, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Ποια ηταν η «Θάλεια» 

Η Θάλεια (ή Θαλία) ήταν μία από τις εννέα Μούσες, κόρη της Μνημοσύνης και του Δία. Ο βασιλιάς των θεών, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, κοιμήθηκε με τη Μνημοσύνη (ή Μνήμη) για εννέα συνεχόμενες μέρες και έτσι δημιουργήθηκαν οι εννέα Μούσες. Η Θάλεια ήταν ανθρωπόμορφη θεότητα της ευπρεπούς και κόσμιας ευθυμίας, ενώ φέρεται να ανακάλυψε την κωμωδία («Θάλεια Κωμωδίαν»), τη γεωμετρία, την αρχιτεκτονική και τη γεωργία, και ήταν προστάτιδα και των Συμποσίων. Σε αυτά παρέμενε αόρατη αλλά ήταν, όπως λεγόταν, η εμπνεύστρια των εύθυμων τραγουδιών και η θεότητα της καλής διάθεσης και της έναρξης του κεφιού. Ταυτόχρονα, η Μούσα Θάλεια είχε υπό την προστασία της και τη βουκολική ποίηση, δηλαδή τα αντίστοιχα σημερινά δημοτικά τραγούδια.

Παραστάσεις της Θάλειας διασώθηκαν σε αγγεία, ανάγλυφα και γλυπτά, όπως το μαρμάρινο άγαλμά της στο Μουσείο του Λούβρου, καθώς επίσης και σε πίνακες ζωγραφικής, όπως αυτός του Jean-Marc Nattier.

Το όνομα της Μούσας προήλθε από το ρήμα θαλλέω-θαλλώ, που σημαίνει βλαστάνω άφθονα, ανθίζω πλούσια, ευδοκιμώ. Αντίστοιχα, το ουσιαστικό «θαλλός» σήμαινε τον νέο κλώνο, το βλαστάρι. Τώρα, η κακοκαιρία «Θάλεια» θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα, έως και το Σαββατοκύριακο 08-09/08, καθώς και εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων, αλλά και χαλαζοπτώσεων.

Θάλεια, ανθρωπόμορφη θεότητα της καλής διάθεσης, μη μας χαλάς το κέφι και λυπήσου μας, καλοκαιριάτικα!

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.