Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ευγένεια του κ. Λιμενάρχη

Παρακαλεί το Λιμεναρχείο τους Δήμους να εφαρμόσουν τους Νόμους!

Αστείες ιστορίες εξελίσσονται στην Αργολίδα με πρωταγωνιστές τον Λιμενάρχη και τους Δήμους και με αφορμή την σύλληψη εργαζομένου στον δήμο Άργους- Μυκηνών.

Οι δήμοι σε αρκετές περιπτώσεις τόσο στην Πελοπόννησο, όσο και σε όλη την Ελλάδα, δεν σεβάστηκαν το φυσικό περιβάλλον και η συμπεριφορά τους στις ακτές είναι λες και επιστρώνουν κάποιο γήπεδο ποδοσφαίρου, αγνοώντας για την παράκτια βιοποικιλότητα. Μεταφορές άμμου και χαλίκια από την μια ακτή στην άλλη, μετατροπή των ακτών σε δρόμους είναι μερικά από τα πιο συχνά φαινόμενα άγριας επίθεσης στο φυσικό περιβάλλον.

Έχουν καταγραφεί ανάλογες περιπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής της Αργολίδας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Αντί το λιμεναρχείο να αντιμετωπίσει με την δέουσα αυστηρότητα αυτές τις παράνομες παρεμβάσεις, έκανε μια σύλληψη για το θεαθήναι κι εξέδωσε μια ανακοίνωση χάδι στους παραβάτες.

Τη "νύφη" πλήρωσε αυτή τη φορά υπάλληλος ενός δήμου, όμως κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα και από τους ίδιους τους δήμους ανάλογες παρεμβάσεις σε πολλές ακτές.

Αν ήταν ιδιώτης στην θέση τους θα είχε καταλήξει στα κάγκελα, όμως το κράτος, ο δήμος, αφήνεται να παραβιάζει τους νόμους κατά βούληση.

Καλή η ευγένεια του Λιμενάρχη, αλλά θα ήταν πιο χρήσιμος αν ήταν πιο αυστηρός χωρίς παρεκλήσεις, όσο τουλάχιστον ισχύει αυτό το καθεστώς. Από την άλλη προφανώς πάσχει και η νομοθεσία αφού θα έπρεπε να προβλέψει ήπιες παρεμβάσεις, χωρίς αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, τουλάχιστον σε ότι έχει σχέση με τον καθαρισμό των ακτών.

Ακολουθεί το έγγραφο του Λιμεναρχείου Ναυπλίου προς τους δήμους οι οποίοι έχουν παραλίες στην περιοχή αρμοδιότητάς του:

Ανακοίνωση

 

Σχόλια

Ευάγγελος Αλεξανδρής (χωρίς επαλήθευση) Κυριακή 31/05/2020 - 09:47

Η επιστολή αυτή δεν θεωρείται ούτε ευγενική, ούτε κακοπροαίρετη. Είναι εντελώς υποχρεωτική, τυπική διαδικασία ενημέρωσης της αρμόδιας αρχής για την ισχύ του σχετικού νόμου που αποτρέπει μεταβολές του αιγιαλού και παραβάσεις του ισχύοντος Νόμου. Αυτά όμως οι Δήμαρχοι τα γνωρίζουν, οπότε η δημοσίευση της επιστολής αυτής σκοπεύει να δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο και να ενημερωθούν έγκυρα και έγκαιρα οι αναγνώστες, ώστε να μην παραπλανηθούν από σκόπιμα ψεύδη κάποιων γνωστών λαϊκιστών κι εκβιαστών του τοπικού θεσμικού τους ρόλου, μέσω των προσωπικών πολιτικών τους διασυνδέσεων με τη στρατιωτική ιεραρχία και υπουργική παρέμβαση στον ρόλο της.
Χαιρετίζω την άψογη στάση του Λιμενικού στη δίωξη της παραβατικότητας, από όπου κι αν προέρχεται χωρίς διακρίσεις και την επικοινωνιακή της διάφανη πρακτική ενημέρωσης με καθαρό, υπεύθυνο λόγο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.