Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ΕΑΣΑ-ΡΕΑ και ο μεσαίωνας

Δεν του αναγνωρίζουν συνδικαλιστική άδεια και ξεσηκώνεται το ΠΑΜΕ
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 17 Ιουλ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Φυσικά δεν θα περίμενε κανείς πριν μερικά χρόνια ακόμα, ένας συνεταιρισμός αγροτών να παραβλέπει τις συνδικαλιστικές άδειες των εργαζομένων του. Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει και κάθε μέρα πληρωμένης εργασίας που δεν μετατρέπεται σε αξία, στοιχίζει στην κάθε επιχείρηση.

Το ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την εργοδοσία της «Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας – ΡΕΑ» για προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το συνδικάτο: «την Τρίτη 02/07/2019 έλαβε γνώση της γνωμοδοτήσεως του κ. Ορφανού, δικηγόρου και νομικού συμβούλου της εταιρείας, σχετικά με τον αριθμό των ημερών συνδικαλιστικής άδειας που δικαιούται, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδικάτου μας και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, εργαζόμενος στην εταιρεία,  την οποία και εφαρμόζει η επιχείρηση.

Προκαλεί ερωτηματικά η γνωμοδότηση, η οποία είναι εσφαλμένη, καταπατά τη νομοθεσία,  καθώς δεν έχουν ληφθεί υπόψη άρθρα του Νόμου 1264/1982 για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος, όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4472/2017 και ισχύει, που αφορούν τις συνδικαλιστικές ιδιότητες του συναδέλφου για τις οποίες είναι ενήμερη η εταιρεία.(…)

Η προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης στον  Πρόεδρο του ΔΣ του Συνδικάτου μας,  εντάσσεται στην ενιαία επίθεση των εργοδοτών, ειδικά απέναντι στο ταξικό κίνημα και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στους χώρους δουλειάς βλέπουν τα φύτρα οργάνωσης των εργαζομένων, που μπορεί να βάλει φρένο στους σχεδιασμούς τους αλλά και να οδηγήσει στην ανάκτηση των απωλειών μας, σε διεκδικήσεις με βάση τις πραγματικές μας  ανάγκες».

 

Μπριτζ Αργολίδα

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.