Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας

Η δοκιμασία της πανδημίας ας είναι η απαρχή μιας καινούργιας σελίδας για την υγεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Φέτος είναι αφιερωμένη στους νοσηλευτές, νοσηλεύτριες & στις μαίες.

Εν μέσω της πανδημίας του covid-19 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει: «Ζητάμε την υποστήριξή σας στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για να διασφαλίσουμε ότι το εργατικό δυναμικό στον κλάδο της υγείας & της μαιευτικής είναι αρκετά ισχυρό, ώστε να διασφαλίσει με τη σειρά του ότι όλοι, παντού λαμβάνουν την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται».

Η επίτευξη της υγείας εξαρτάται από τον επαρκή αριθμό καλά εκπαιδευμένων νοσηλευτών, νοσηλευτριών & μαιών.

Η σημερινή πανδημία αναδεικνύει πόσο σημαντικό είναι η πρόσβαση στην σύγχρονη γνώση, η επάρκεια προστατευτικού εξοπλισμού των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας, αλλά και η επαρκής στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν τις ανάγκες των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο: 50% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν απολαμβάνει πλήρη υγειονομική κάλυψη & δεν έχει πρόσβαση στις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας. 97 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους θα μπορέσουν να αποτρέψουν οι επενδύσεις στα συστήματα υγείας, με συνοδό αύξηση του προσδόκιμου ζωής ως και 8,4 έτη. Ο κόσμος έχει έλλειψη 6 εκατομμύρια νοσηλευτικού προσωπικού, τονίζει Π.Ο.Υ. .

Ας ευχηθούμε η πανδημία να αντιμετωπιστεί με τις λιγότερο δυνατές απώλειες. Ας ελπίσουμε όμως αυτή η παγκόσμια δοκιμασία να αποτελέσει & την αρχή μιας καινούργιας σελίδας για την παγκόσμια υγεία που να αποδεικνύει στην πράξη & όχι στα λόγια ότι η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό της ανθρωπότητας.

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.