Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας

Η δοκιμασία της πανδημίας ας είναι η απαρχή μιας καινούργιας σελίδας για την υγεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Φέτος είναι αφιερωμένη στους νοσηλευτές, νοσηλεύτριες & στις μαίες.

Εν μέσω της πανδημίας του covid-19 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει: «Ζητάμε την υποστήριξή σας στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για να διασφαλίσουμε ότι το εργατικό δυναμικό στον κλάδο της υγείας & της μαιευτικής είναι αρκετά ισχυρό, ώστε να διασφαλίσει με τη σειρά του ότι όλοι, παντού λαμβάνουν την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται».

Η επίτευξη της υγείας εξαρτάται από τον επαρκή αριθμό καλά εκπαιδευμένων νοσηλευτών, νοσηλευτριών & μαιών.

Η σημερινή πανδημία αναδεικνύει πόσο σημαντικό είναι η πρόσβαση στην σύγχρονη γνώση, η επάρκεια προστατευτικού εξοπλισμού των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας, αλλά και η επαρκής στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν τις ανάγκες των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο: 50% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν απολαμβάνει πλήρη υγειονομική κάλυψη & δεν έχει πρόσβαση στις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας. 97 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους θα μπορέσουν να αποτρέψουν οι επενδύσεις στα συστήματα υγείας, με συνοδό αύξηση του προσδόκιμου ζωής ως και 8,4 έτη. Ο κόσμος έχει έλλειψη 6 εκατομμύρια νοσηλευτικού προσωπικού, τονίζει Π.Ο.Υ. .

Ας ευχηθούμε η πανδημία να αντιμετωπιστεί με τις λιγότερο δυνατές απώλειες. Ας ελπίσουμε όμως αυτή η παγκόσμια δοκιμασία να αποτελέσει & την αρχή μιας καινούργιας σελίδας για την παγκόσμια υγεία που να αποδεικνύει στην πράξη & όχι στα λόγια ότι η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό της ανθρωπότητας.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.