Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βυθισμένη πολιτεία Επίδαυρος

Η βυθισμένη πολιτεία της Επιδαύρου όπως δεν την έχετε ξαναδεί (Video)

Μία διαφορετική συνδυαστική οπτική της αρχαίας πόλης που βρίσκεται δύο μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

Αρκετοί είναι αυτοί που την έχουν επισκεφθεί, λίγοι όμως είναι εκείνοι που γνωρίζουν τι βρίσκεται κρυμμένο στον βυθό της. Η αρχαία βυθισμένη πολιτεία της Επιδαύρου βρίσκεται μόλις δύο μέτρα κάτω από τη θάλασσα και είναι λιγότερο από δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, στην Παλαιά Επίδαυρο.

Εκεί έχουν βρεθεί από θεμελιώσεις κτιρίων μέχρι μυκηναϊκοί τάφοι του 12ου αιώνα και αμφορείς. Μπορεί από ψηλά να διακρίνει κανείς ακόμη και πλακόστρωτα στα οποία πριν από αιώνες περπατούσαν οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτά τα τμήματα της αρχαίας πολιτείας της Επιδαύρου μπορείς να τα δεις ακόμη και κολυμπώντας.

Μια συγκλονιστική εμπειρία που μόνο αν βιώσεις μπορείς να αντιληφθείς. Γιατί ενώ κολυμπάς νιώθεις ότι είσαι κομμάτι της ιστορίας. Κοιτώντας χαμηλά, στα καταγάλανα νερά γυρνάς πίσω στο χρόνο. Ακόμη και αν δε θες να κολυμπήσεις μπορείς να δεις τι βρίσκεται κάτω από το νερό μπαίνοντας σε μία βάρκα. Αν πας προετοιμασμένος και διαβασμένος θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις ακόμη και τον αρχαίο λιμενοβραχίονα σε κάποια σημεία.

Βυθισμένη πολιτεία

 

Οι αρχαιολόγοι και οι ερευνητικές αναφορές κάνουν λόγο για πιθανή ύπαρξη εμπορικού σταθμού σε εκείνη την περιοχή που βρίσκεται σήμερα η βυθισμένη πολιτεία και η παλιά Επίδαυρος. Είναι πολύ σπάνιο και ταυτόχρονα συναρπαστικό το πώς διατηρείται επί τόσους αιώνες κάτω από νερό μια πόλη ολόκληρη στην οποία μπορείς να φανταστείς πώς ήταν να ζεις. Δεν το φαντάζεσαι μόνο από τις σελίδες ενός βιβλίου. Το έχεις μπροστά στα μάτια σου.

Η Up Drones καταγράφει την αρχαία πολιτεία της Επιδαύρου με μία διαφορετική οπτική, συνδυάζοντας πανοραμικά πλάνα με κοντινές λήψεις και ευρήματα του βυθού.

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.