Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΤΟΜΥ Άργους

Η άσκηση και τα οφέλη της για παιδιά του Άργους

Νέα δράση από την ΤΟΜΥ Άργους

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους και Παιδική Πολιτεία του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε την επόμενη δράση της με θέμα: «Στέκομαι σωστά και ασκούμαι».

Σκοπός της δράσης ήταν η απόκτηση γνώσεων σχετικά με τα οφέλη της άσκησης καθώς και την υγιή στάση του σώματος. Η άσκηση είναι σημαντική για τη σωματική και πνευματική υγεία, χαρίζει χαρά και ηρεμία, βοηθά στη συγκέντρωση και στην απώλεια άγχους, στη διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα και προσφέρει καλύτερη ποιότητα ύπνου. Η άσκηση μπορεί να γίνει μέσω του παιχνιδιού, των αθλημάτων, τις δουλειές στο σπίτι, το τρέξιμο και τη βάδιση και συστήνεται κάθε μέρα για τουλάχιστον 1 ώρα.

Επίσης, τονίστηκε ότι εξαιρετική σημασία για το άτομο έχει και η σωστή στάση σώματος η οποία είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τη διατήρηση της καλής υγείας του σώματος, αλλά και για την αποφυγή μελλοντικών μυοσκελετικών τραυματισμών, διότι εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων, των μυών και των συνδέσμων.

ΤΟΜΥ Άργους

Το ανωτέρω θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές των ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Μπόζνου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, κατάθεση εμπειριών και επίλυση αποριών. 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, και τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία κ. Κούλη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.