Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Η Αρχαία Τίρυνθα όπως της αξίζει

Συνεχίζονται τα έργα συντήρησης στην Ακρόπολη της Τίρυνθας με προϋπολογισμό 1.010.000 ευρώ.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 4 Ιαν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας ανακοινώνει ότι με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης εντάχθηκε στις 27 Δεκεμβρίου η Πράξη «Μυκηναϊκή Ακρόπολη Τίρυνθας – Φάση Δ΄» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και έχει συνολικό κόστος 1.010.000 €.

Μέσω αυτής δίδεται η δυνατότητα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας να συνεχίσει το έργο της συντήρησης και αποκατάστασης της Ακρόπολης της Τίρυνθας, μείζονος μνημείου της ελληνικής Προϊστορίας που είναι ενταγμένο στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Έργα στην Αρχαία Τίρυνθα

Οι εργασίες θα επικεντρωθούν στην ανατολική πλευρά της Άνω Ακρόπολης και ειδικότερα στη μεγάλη Πύλη, την Ανατολική Γαλαρία και το Μεγάλο Πρόπυλο.

Η πρόταση ένταξης έγινε αποδεκτή από τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ο φάκελος της πρότασης συμπληρώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας με την πολύτιμη βοήθεια της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΠΠΟΑ και αξιολογήθηκε από την ΕΥΔΕΠ «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Έργα στην Αρχαία Τίρυνθα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην ένταξη της πράξης και παραθέτει τις σκέψεις, με τις οποίες συνόδευσε την ολοκλήρωση των εργασιών το 2016 αφού πιστεύει πως εξακολουθούν να ισχύουν:

«Απώτερος στόχος της εικοσαετούς προσπάθειάς μας ήταν μέσα από τα έργα προστασίας και ανάδειξης να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μιας νέας προσέγγισης των πολιτιστικών πυρήνων από το ευρύ κοινό, που αντιμετωπίζει κατά κανόνα τα μνημεία ως άψυχα, εχθρικά και ξένα.

Η ένταξη των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων στη σφαίρα του καθημερινού ενδιαφέροντος των πολιτών και η δυνατότητα κατανόησης των πανανθρώπινων και διαχρονικών μηνυμάτων, που αυτά μεταφέρουν, είναι δυνατό να λειτουργήσουν καταλυτικά, τόσο για τη σωτηρία των μνημείων, όσο και για την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών.

Σήμερα, καθώς αναπολούμε το ρομαντικό παρελθόν και βαδίζουμε προς το ζοφερό μέλλον η Τίρυνθα παραμένει μία σταθερή αξία. Το αρχαιολογικό έργο που επιτελείται έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα με θετικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και αντίκτυπο στην εθνική οικονομία. Παράλληλα μέσα από αυτό αποδίδεται στην επιστημονική κοινότητα σπουδαίο επιστημονικό έργο, ενώ διατηρείται το πολιτιστικό αγαθό για τις επερχόμενες γενεές».

Βούλα Νικολάου

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org