Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κικίλιας Τρίπολη

Η απάντηση Νίκα σε Κικίλια, που αρνήθηκε την πρόταση να γίνει νοσοκομείο αναφοράς το Παναρκαδικό

Υποχρεωτικό ένα μεγάλο τμήμα κατοίκων της Περιφέρειας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, να μεταφέρεται στην Πάτρα ή στην Αθήνα

Την άρνηση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο αίτημα Νίκα να χαρακτηριστεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ως νοσοκομείου αναφοράς» για τα κρούσματα κορωνοϊού , σχολίασε ο περιφερειάρχης με δηλώσεις του.

Ο κος Νίκας που ρωτήθηκε από δημοσιογράφους δήλωσε

Ανεξάρτητα από τον πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων ο οποίος δεν δικαιολογεί σήμερα κέντρο αναφοράς, έπρεπε να είχε υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία με εξοπλισμό και μέσα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων -και υπήρχε φόβος για πολλά.

Ο κος Κικίλιας στο αίτημα Νίκα είχε απαντήσει:

Όλος ο σχεδιασμός έχει να κάνει με το τι νοσηλεύει κάθε νοσοκομείο. Στο Παναρκαδικό έρχονται βαριά περιστατικά από όλη την Πελοπόννησο. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα παραμένουν ως έχουν.

Ο κος Νίκας από την πλευρά του κλείνοντας το θέμα είπε ακόμα:

Αμέσως μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορονοϊό πρέπει να δούμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα την κατάσταση στον τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς δεν είναι η καλύτερη. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα.

Τόνισε ακόμα:

οι αδυναμίες και οι ελλείψεις που υφίστανται καθιστούν υποχρεωτικό ένα μεγάλο τμήμα κατοίκων της Περιφέρειάς μας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, να μεταφέρεται στην Πάτρα ή στην Αθήνα.

Και κατέληξε:

Ως Περιφέρεια θα διαθέσουμε από το ΕΣΠΑ -και άλλα προγράμματα-, περί τα 20.000.000 ευρώ για την αναβάθμιση του τομέα υγείας και θα προχωρήσουμε σύντομα σε ενέργειες οι οποίες θα καταδείξουν ένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για την αναβάθμιση του συστήματος περίθαλψης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.