Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home Design

Η αντιπυρική προστασία στο επίκεντρο της σύσκεψης Μαλτέζου για την Πολιτική Προστασία

Έμφαση στην πρόληψη και την ενημέρωση.

Στην καλή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για να αποτραπούν δυσάρεστα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος κατά την υπό την προεδρία του συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αργολίδας, την Τετάρτη 24 Ιουνίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων της Αργολίδας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, του Δασαρχείου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της εταιρείας “Μορέας” και εθελοντικών ομάδων και διασωστών, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής αναφορά στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί από τον κάθε εμπλεκόμενο φορέα στον τομέα αρμοδιότητάς του και καθορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την πλήρη ετοιμότητα.

Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συζητήθηκε η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων σε δάση και ευπαθείς περιοχές.

Τέλος, κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες περιπολίες με σκοπό τον εντοπισμό δύσβατων δρόμων που χρήζουν καθαρισμού και αποκατάστασης, ενώ παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αφού διαχρονικά αποδεικνύεται ότι ο ανθρώπινος παράγοντας έχει μεγάλη ευθύνη, τόσο στην εκδήλωσή των πυρκαγιών όσο και στην καταστολή τους.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.