Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Χωριά του Ταΰγετου

Η ανόθευτη μαγεία του Νότιου Ταϋγετου σε ένα ντοκιμαντέρ

Η κάμερα του ERTFLIX ταξίδεψε στα ειδυλλιακά φαράγγια και στα πνιγμένα στην πλούσια βλάστηση μοναδικά χωριά της ορεινής Λακωνίας

O Ταΰγετος είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα ωραιότερα ελληνικά βουνά. Η ανόθευτη μαγεία του όμως, βρίσκεται στα σταματημένα στο χρόνο χωριουδάκια του. Στα ειδυλλιακά φαράγγια, που τα διατρέχουν ποταμοί. Στην πλούσια βλάστηση και τα τοξωτά γεφύρια. Αν μάλιστα, η περιήγηση ξεκινήσει από την καστροπολιτεία του Μυστρά, δεν θέλεις και πολλά για να χαθείς σε μιαν άλλη εποχή. Σε αυτό θα βοηθήσουν οι περήφανοι και φιλόξενοι άνθρωποι αυτού του τόπου.

Η τηλεοπτική πλατφόρμα ERTFLIX βρέθηκε στα Κουμουστά, στο πανέμορφο αλλά έρημο πετρόχτιστο χωριουδάκι με τους δύο μοναδικούς κατοίκους. Την Άνι την Γαλλίδα και τον Δημήτρη που συνάντησαν το χωριό ως πεζοπόροι και αποφάσισαν να ζήσουν εδώ.

Στη γραφική Άρνα, φωλιασμένη μέσα στα πλατάνια, τις μηλιές, και τις καστανιές, ράβδισαν και μάζεψαν κάστανα ενώ με την Άννα, έμαθαν πως να τα φτιάξουν γλυκό του κουταλιού. Αλλά και ποια είναι η συνταγή για αγαπημένες σχέσεις!

Στο Ξηροκάμπι, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής, βρέθηκαν στο τοξωτό Ελληνιστικό γεφύρι όπου ο Γιάννης έπαιξε αρχαία λύρα και τους έδειξε πως τις κατασκευάζει.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤflix γνωρίσαμε και το πιο σημαντικό πνευστό όργανο της αρχαιότητας, τον αυλό.

Για το τέλος, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον μυστήριο Μυστρά, ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους της Ελλάδας και τη Μονή της Παντάνασσας με τις 5 μοναχές, που είναι σήμερα, το μόνο ζωντανό σημείο μέσα στο κάστρο.

Η αδελφή Ακακία, ζει τόσο ευτυχισμένη εκεί που νιώθει πως μπήκε στο μοναστήρι χθες, κι ας πέρασαν 55 χρόνια από τότε. Και η αδελφή Αγνή, που την αρέσει η τζαζ κι έχει δει τον Μάιλς Ντέιβς στον Λυκαβηττό, μας μίλησε για την αγάπη που είναι το Α και το Ω, για την αγάπη που διαχέεται, και για τη ζωή που είναι γλυκιά, αρκεί να μη φοβάσαι να την Ζεις Αλλιώς.

Το ντοκιμαντέρ βρίσκεται ήδη διαθέσιμο στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ και μπορείτε να το απολαύσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Η ζωή αλλιώς | Νότιος Ταΰγετος, ανόθευτη μαγεία

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.