Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χριστούγεννα με την «Ταγαρού» στο Άργος

Χριστούγεννα με την «Ταγαρού» στο Άργος

Χοροί και έθιμα του Δωδεκαημέρου από την Ελληνική Παράδοση

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου «Ελληνική Παράδοση» με θέμα: «Χριστούγεννα με την "Ταγαρού", της Άννας Ιακώβου Χοροί και έθιμα του Δωδεκαημέρου».

Η «Ταγαρού» ήταν ένα φορτηγό - λεωφορείο που μεταπολεμικά έκανε κάθε μέρα την διαδρομή Βλαχοκερασιά - Τρίπολη. Κάθε πρωί, οι μανάδες των παιδιών που πήγαιναν στο γυμνάσιο κρεμούσαν σε περιμετρικούς γάντζους, που υπήρχαν έξω από το φορτηγό, ταγάρια, που περιείχαν το μεσημεριανό φαγητό των παιδιών τους, αφού αυτά έμεναν στην Τρίπολη, λόγω της δυσκολίας μετακίνησης!

Χριστούγεννα με την «Ταγαρού» στο Άργος

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Μέσα από την ιστορία της Ταγαρούς και των πρωταγωνιστών της, θα μπούμε στο πνεύμα των παραδοσιακών Χριστουγέννων, θα μυρίσουμε κανελλογαρύφαλο και μέλι και θα βιώσουμε με έθιμα και χορούς την ατμόσφαιρα του Δωδεκαημέρου...»

Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στον χώρο θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη καθαρισμού για το "Χαμόγελο του παιδιού" στην Αρχαία Κόρινθο.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.