Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Χορτάρια σε δρόμο

Χορτάριασε η Εθνική Οδός και θα πληρώσουν τη ..νύφη οι ιδιοκτήτες παρόδιων εκτάσεων

Πρόβλημα στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 23 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Οι ιδιοκτήτες των παρόδιων στους εθνικούς δρόμους ιδιοκτησιών πρέπει να φροντίζουν, ώστε να μην βγαίνει η βλάστηση έξω από τα χωράφια τους, δημιουργώντας; Πρόβλημα στην ασφαλή κίνηση των αυτοκινήτων.

Άλλωστε, η μείωση ορατότητας λόγω προεξοχής βλάστησης κλαδιών εντός καταστρώματος οδού, απόκρυψη πινακίδων ΚΟΚ, μπορεί να είναι η αιτία σοβαρών ατυχημάτων.

Να σπεύσουν να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες εκτάσεων παρόδιων του εθνικού επαρχιακού δικτύου να κόψουν την βλάστηση που εξέχει και αποτελεί πρόβλημα στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων καλεί η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας τους δήμους του νομού, με επείγον έγγραφό της.

Στο εν λόγω έγγραφο, ειδικότερα, η πιο πάνω Διεύθυνση σημειώνει ότι οι δήμοι θα πρέπει να συνδράμουν “στην ενημέρωση των ιδιοκτητών ή εκμεταλλευτών των παρόδιων ακινήτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Μεσσηνίας, προκειμένου να προβούν σε εργασίες κοπής κλαδιών δέντρων ή θάμνων που εξέχουν των ιδιοκτησιών τους και εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία στο ως άνω οδικό δίκτυο (μείωση ορατότητας λόγω προεξοχής βλάστησης κλαδιών εντός καταστρώματος οδού, απόκρυψη πινακίδων ΚΟΚ, κλπ), καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα θεωρούνται υπεύθυνοι τελέσεως αδικήματος εξ αμελείας σε περίπτωση προκλήσεως ατυχήματος.

Στην περίπτωση που οι ως άνω ιδιοκτήτες δεν προβούν στις ζητούμενες ενέργειες, η Π.Ε. Μεσσηνίας θα προβεί στην κοπή της βλάστησης – δέντρων, σύμφωνα με το άρθρο 1008 του Αστικού Κώδικα, και θα καταλογίσει εις βάρος τους το κόστος των σχετικών εργασιών”.

Τέλος, στο ίδιο έγγραφο, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας, καλεί τους δήμους να ενημερώνουν “αμέσως τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για κάθε περίπτωση επαφής ή επικίνδυνης γειτνίασης κλαδιών δέντρων με τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε. στο τηλέφωνο 11500”.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.