Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παρέλαση Ναυπλίου 25η Μαρτίου

Χωρίς παρελάσεις, δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων η 25η Μαρτίου

Η κυβέρνηση βγάζει από τη δύσκολη θέση την Περιφέρεια.

Χωρίς παρελάσεις, δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων θα είναι φέτος η 25η Μαρτίου για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η ματαίωση των στρατιωτικών παρελάσεων και των παρελάσεων της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των παρελάσεων στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων, μέχρι τις 12 Απριλίου.

Επίσης βάσει Κοινής Απόφασης Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, δεν θα τελεστούν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. 

Για τους ίδιους λόγους, δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις. Κατ’ εξαίρεση, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου από τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, με μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής. 

Με αυτόν τον τρόπο βγαίνει από τη δύσκολη θέση η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που ψαχνόταν εδώ και μέρες να δει πως θα γιορτάσει την επέτειο, χωρίς να γνωρίζει επακριβώς τι θα επιτραπεί και τι όχι.

Επισημαίνεται ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούνται όλες οι κρατικές υπηρεσίες, οι περιφέρειες, οι δήμους και οι πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα. 

Εφιστάται η προσοχή όλων για την απαρέγκλιτη τήρηση των αποφάσεων. 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.